Baždaru bilo teže na klupi – Kovačević ništa ne bi promenio: „Ostavili smo srce na terenu“

Čini se da su remijem na 172. večitom derbiju zadovoljniji igrači Partizana nego Crvene zvezde jer su ostali na vrhu tabele. Imali su crno-beli priliku i da pobede, ali nakon što je ta prilika ispuštena ostalo im je samo da se brane jer su imali igrača manje od 76. minuta. O velikoj borbi posle meča su govorili Bojan Kovačević i Samed Baždar.

„Sve ste videli šta se dešava, igrali smo zajedno, čuvali jedni drugima leđa, želim da čestitam svojoj ekipi na fer i korektnoj borbi“, rekao je Bojan Kovačević posle 172. večitog derbija koji je završen rezultatom 2:2.

Kako ističe ništa ne bi menjao, ali bi jednu stvar posebno izdvojio.

„Što smo igrali jedan za drugog, što smo ostavili srce na terenu“, rekao je Kovačević.

Za kraj se zahvalio i navijačima koje je pozvao da nastave da dolaze na utakmice crno-belih u istom broju.

„Zahavalio bih se našim navijačima koji su došli u tolikom broju da nas podrže, to nam puno znači, daje nam vetar u leđa i voleo bih da bude tako na svakoj utakmici“, poručio je Kovačević.

Samed Baždar istakao je da mu je bilo teže da gleda sa klupe nego da igra. On je priliku dobio u 64. minutu kada je u igru ušao umesto Mateusa Saldanje.

„Pa verujte mi da je teže gledati sa klupe. Na terenu je sve lakše. Ambijent je bio neverovatan, u poslednje vreme nikad nije bilo ovoliko navijača sa obe strane, uživali smo u utakmici nadam se da su i navijači“, rekao je Baždar.

Mladi napadač nije osetio tenziju već samo pozitivnu energiju i uzbuđenje.

„ Tenziju nisam osetio, pozitivna atmosfera je bila, mislim da su igrači obe ekipe to osećali“, istakao je Baždar.

Dodao je da ima još mnogo utakmica u prvenstvu i da Partizan trenutno ima samo minimalnu prednost.

„To je neka minimalna prednost, ima još mnogo da se igra, nastavićemo tamo gde smo stali“, poručio je talentovani napadač.

Igor Duljaj čestitao je svojim igračima, ali u timu ostaje žal za pobedom.

„Čestitao nam je kao i svaku utakmicu, glavu gore. Ostaje žal zbog primljenog gola, mogli smo da pobedimo, ali šta je tu je idemo dalje. To je fudbal, oni nisu iskoristili neke šanse, mi smo kaznili i to je to. Mnogo je bilo teško, i poslednji put kad smo igrali takođe smo dobili crveni, plus je Zvezda kvalitetan protivnik“, zaključio je Samed Baždar.

Originalni članak: Sputnikportal.rs