BAŽDAR BI PARTIZANU MOGAO DA DONESE VIŠE OD 4.000.000 EVRA

Crno-beli se spremaju za život bez talentovanog napadača, u planu je u prodaja Saldanje

To je sve za ovu sezonu od Partizana. Suštinski. Niti može da padne sa drugog mesta, niti će napasti prvo. Trofej(e) opet neće dobiti, jer je ispao i iz Kupa Srbije, ali je tokom proleća dobio igrača na kome može da zaradi.

U pitanju je Samed Baždar, projektovan da bude naredna zlatna koka kluba iz Humske. Možda su na crno-beloj strani Topčiderskog brda očekivali brži razvoj, više golova, višu tržišnu cenu, biće i da su ga čekali duže nego što su isprava smatrali, mada sad već mogu da prave planove za letnji prelazni rok, jer je od transfera Pazaraca poprilično zaraditi.

Kako se može čuti u klubu, makar 4.000.000 evra je donja granica ispod koje čelnici Parnog valjka neće pustiti Sameda Baždara u inostranstvo. Nadaju se generalni direktor Miloš Vazura i predsednik Milorad Vučelić kako bi mogli da dobiju i više od 5.000.000 evra, samo je pitanje koliko je to realno, bez obzira na prolećni rafal mladog špica.

Opet, valja znati da je Bolonja pre samo četiri meseca dala 4.500.000 evra za Mihajla Ilića, a AZ Alkmar 4.000.000 evra za Kristijana Belića, a reč je o štoperu i zadnjem veznom. Napadači su uvek bili vredniji.

Zato u Partizanu svima igra brk u susret prelaznom roku, jer kako podseti i trener Igor Duljaj, klub se finansira prodajama najboljih igrača.

„Odgovor na pitanje šta mislim o Baždaru će ponuditi to gde će završiti u narednom periodu. Svako vredi onkoliko koliko je neko spreman da ga plati. Tako je bilo i zimus, kad smo ostali bez Belića i Ilića, što ne umanjuje dve pobede Crvene zvezde u razmaku od četiri dana. Verujem da će Samed sličnim putem. Pre povrede Mateusa Saldanje rečeno mu je da bude strpljiv i čeka pet minuta, jer ako nije spreman neće moći da ih iskoristi. Kad se Brazilac povredio, počeo je Baždar da igra redovno, dao dovoljno golova da su ga primetili strani agenti i klubovi i verujem da će ostvariti dobar transfer“, napomenuo je Igor Duljaj.

Pokazalo se da je vera trenera u mladog špica opravdana. Čak i kad je nekim potezima nervirao publiku ili koštao ekipu boljih rezultata. No, davao je bitne golove u prvenstvu, pokazao da može da bude strelac i u večitom derbiju, zaličio je na lidera ekipe u napadu u polufinalu Kupa Srbije (dok je Partizan igrao i on je delovao kvalitetno), a to Evropa ceni. I spremna je da plati.

Više nema dileme da će Partizan za narednu sezonu morati da traži novog špica. Ili dva, jer se za prodaju sprema i Mateus Saldanja, tako da već sad, mesec dana pre kraja prvenstva, kreću ozbiljne priče o rekonstrukciji igračkog kadra i potrebama ekipe za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako ništa drugo, biće novca za pojačanja. Ili bi makar moralo da ga bude, posle zimskih i predstojeća dva letnja transfera. Sve ostalo je zamajavanje javnosti.

Originalni članak: Mozzart sport