Batist: Sa Željkom se vraćaju trofeji, Partizan može na F4

 Batist: Sa Željkom se vraćaju trofeji, Partizan može na F4

Majk Batist jedan je od onih koji je pružao odlične partije kada je nastupao za Željka Obradovića.

Teško da ćete pronaći bivšeg igrača legendarnog trenera koji ima nešto loše da kaže o njemu. Uglavnom se nižu hvalospevi, a jedan od najrelevantnijih je svakako pomenuti Batist. Amerikanac je devet godina proveo u dresu Panatinaikosa, gde je osvojio tri Evrolige. I pored kraja karijere ne propušta da isprati sve evroligaške mečeve, a pogotovo svog bivšeg trenera i njegov Partizan. U razgovoru za BasketballSphere prokomentarisao je uspehe crno-belih do sada:

Partizan je pronašao svoj ritam. U ranijem delu sezone nisu igrali svoju najbolju košarku. Spoznavali su prednosti i slabosti u igri. Pronašli su šta im je bilo potrebno kako bi bili u poziciji da pobeđuju i sada su jedan od timova u najboljoj formi u čitavoj ligi. Podigli su se sa 12. mesta na poziciju koja vodi u play-off. Mislim da će ući u Top 8 i to je velika stvar. Sa Obradovićevim povratkom će doći i do povratka titula u Partizan.

Što se prognoza tiče, Batist ističe da Partizan može otići i do Kaunasa.

Mislim da će Partizan ući u četvrtfinale sa veoma dobrim šansama da se plasira i na F4. Dosta toga zavisi i od protivnika koji će im zapasti u plej-ofu. Kada imate Obradovića na svojoj strani, znajte da imate velikog takmičara koji će sjajno pripremiti tim za najvažnije utakmice. Sve je moguće, verujem da imaju velike šanse da se nađu u doigravanju, ali i na F4.

Originalni članak Telesport.rs