Avramović objasnio kako protiv Tavaresa

Avramović

foto:printscreen

Aleksa Avramović govorio kako je ekipa proslavila pobedu u prvom meču protiv Reala i najavio novi duel.

Košarkaši beogradskog Partizana u sredu su trenirali u Madridu pred drugu utakmicu četvrtfinalne plej-of serije koju igraju sa Realom. Posle spektakularne pobede u utorak uveče, crno-beli su ipak svesni da moraju da budu više nego odgovorni i u drugom duelu, a o tome je govorio Avramović.

“Nismo puno spavali. Držao je adrenali do dva tri sata. Gledao sam malo NBA” – rekao je Avramović za “Sport klub”.

Kako se razmišlja pred drugu utakmicu posle pobede u prvoj.

“Rekao sam već, slavili smo i uživali. Niko nije išao u diskoteku ili slično. Imali smo taj lep osećaj u nama svima. Danas je drugi dan. Već smo u fokusu, ovu prethodnu utakmicu smo već zaboravili. Znamo da moramo da pobedimo još dve da bi se plasirali na Final four. najveći uspeh ove ekipe u poslednjih mnogo godina bi bio da odemo tamo i znamo koliko je to teško. Igramo protiv Reala, koji je prošle godine igrao finale, znamo koliko su jaki. Da li će igrati Tavares to više nije naša briga. Pripremao se, imamo plan igre nebitno d ali je on tu ili ne. Znamo koliko im je bitan. On menja igru i deju ekipe, ali kažem odradili smo analizu pre dolaska na trening”.

Nova utakmica će biti sasvim drugačija.

“Mislim da će utamica biti čvršća. Oni nemaju šta da izgube i biće pušteno sigurno više kontakta nego što je bilo u prvom meču, a bilo je dosta kontakta. Spremni smo na to. Znamo da će opet doći dosta naših navijača”.

Avramović je istakao bitnu ulogu Rudy Fernandeza na početku drugog poluvremena.

“Odradio je dve odbrane, digao publiku na noge i ne možemo nikoga da potcenimo. Llull nije igrao spremamo se i za njega”.

Crno beli su u prvom poluvremenu postigli osam trojki. U drugom manje.

“Drugačija je igra bila. Išli smo više u reketu pošto nije bilo Tavaresa, bilo je više prostora. On je 225 cm i još kad ruke raširi. Moguće je pobeći od njega ako imate uvežban flouter, ali opet sve stigne. Jedino igra da bude faktor iznenađenja”– objasnio je Avramović.

Originalni tekst Basketballsphere.com