Avramović: ABA liga je za 30 odsto jača; Idol? Prejaka reč

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović čestitao je ekipi Studentskog centra na zasluženoj pobedi u finalu ABA Superkupa (83:81).

Presudila je trojka Borne Kapuste koja je crnogorskog predstavnika u finišu dovela do prvog trofeja u sezoni iako su crno-beli tokom gotovo čitavog drugog poluvremena meča imali prednost.

“Mi smo imali osam poena prednosti, mislili smo da smo pobedili. Onda na minut i nešto isto imamo prednost. Sve imamo u svojim rukama i onda pravimo dva-tri greške u napadu i odbrani,oni se vraćaju, Borna Kapusta pogađa fantastičan šut. Još jednom svača mu čast i čestitam im na zasluženoj pobedi”, istakao je Avramović na startu.

Kako kaže, ekipa Partizana se tek uigrava.

“Ja sam ovaj turnir igrao praktično bez treninga sa ekipom. Radimo još, pravimo taktiku, uigravamo sve varijante. Sve su to neke stvari koje se radi u hodu i moram da kažem da nam je baš dobro došla ova utakmcia sa Derbijem. Mi imamo dosta novih igrača, sve ih uvodimo, svako od nas se pronalazi. Nemam sumnje da će to ići u boljem smeru”, rekao je Avramović.

Uveren je da se regionalna liga pojačala.

“ABA liga je evidentno jača za barem 30 posto u odnosu na prošlu sezonu, posebno Studentski centar. vidi se napredak kod njih”, dodao je Avramović.

Njegov nastup na nedavnom Mundobasketu ga je svrstao među najomiljenije srpske košarkaše, pogotovo kod onih najmlađih koji tek počinju da se bave ovim sportom.

“Idol je prevelika reč, bolje da kažemo uzor, a ako sam nekim svojim primerom skrenuo pažnju kod dece, drago mi je na tome. Trudim se da prema svima ophodim sa poštovanjem”, zaključio je Avramović.

Originalni članak: B92.net