Anđušić o sukobu Nanelija i Lazarevića: “Što-šta bih rekao o tome, ali zadržaću za sebe”

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić istakao je da crno-beli celu seriju finala ABA lige nisu igrali onako kako treba i da je Zvezda to iskoristila da dođe do titule, a ističe i da rezultat od 3:0 nije realan.

– Nismo imali šta da kažemo. Celu seriju, osim prve utakmice, nismo igrali onako kako treba. Zvezda je to iskoristila i došla do titule. Mislim da nije realan rezultat 3:0. Mislim da smo imali tim da napravimo mnogo veće rezultate ove godine. Nešto nije štimalo. To je to, ne znam šta bih više rekao.

Nije imao mnogo reči da objasni razlog poraza.

– Ne znam, jako mi je teško sada da razmišljam o tome. Nije lako kad izgubite 3:0 seriju, pogotovo za titulu. Biće vremena da pogledamo video. Sada, da li će to značiti ili ne, to je već druga stvar. Biće dana za analizu. Očigledno nešto nije valjalo, nismo uspeli da prelomimo par puta utakmicu kada smo imali par razlike prednosti. Nismo uspeli da prelomimo i da prevedemo situaciju u svoju koristi.

Istakao je i da je posebno teško što je ovakav poraz došao pred Grobarima.

– Mnogo je teško je tu su cele sezone. Svi smo zahvalni na tome kakvu podršku imamo, ne samo u Beogradu, nego i na svim drugim mestima. Skuda smo imali punu halu i još je teže pred domaćim navijačima imati ovakav poraz. Imali smo mnogo teških poraza ove sezone. To je to. Naravno da smo razočarani. Nema šta da se kaže.

Nije hteo mnogo mnogo toga da otkriva kada je budućnost u pitanju.

– Ne razmišljam sad, ima vremena da razmišljam o tome. Sad će biti sezona završena i imamo još jedno takmičenje ispred nas. Tako da još ijoš je rano za bilo šta. 

Upitan je i koliko je nedostajao Džejms Naneli, koji zbog sukoba sa Lazarevićem nije bio u sastavu odlukom Željka Obradovića.

– Falio nam je, cela ta stvar što se desila skroz je nepotrebna. Na prvim smislu da nam je falio. Sigurno da nam je falio, šta je tu je, nije igrao, znali smo kakva će situacija da bude, morali smo da se zbijemo i da odigramo najbolje moguće, nismo uspeli – rekao je Anđušić i nadovezao se još jednom na incident.

– Pa, iskreno, što – šta bih rekao je oko tog incidenta, ali ću zadržati za sebe.

Šesti poraz od Zvezde zaredom?

–  Ne znam, stvarno. Kažem ti, jako mi je teško da pričam. Verovatno da znamo u čemu je problem, verovatno bismo promenili u poslednjih nekoliko utakmica. Znači da nismo pronašli u čemu je problem. Verujem da smo svi želeli da osvojimo titulu, da završimo sezonu na pravi način posle Evrolige koja je bila realno neuspešna. Moramo da živimo sa tim.

Istakao je i da je teško sada se fokusirati na KLS, ali da će Partizan ići na trofej.

– Biće sigurno teško, pogotovo prvih nekoliko dana. To je još jedan trofej za koji treba se borimo. Za koji god trofej da se igra, verujem da ćemo smoći snage da odiramo i da pokušamo da osvojimo to.

Originalni članak: Telegraf.rs