Aleksandar Jovanović ponosni je Nišlija: Emocije po strani

Aleksandar Jovanović, golman crno-belih, pred gostovanje u Nišu, gde je napravio prve fudbalske korake

Partizan sutra nastavlja šampionsku trku, a naredni rival na putu ka tronu biće mu Radnički. Gostovanja u Nišu za crno-bele su znala da budu nezgodna u prošlosti. Dešavalo se da Parni valjak posrne na Čairu i ostane bez bodova ili da se pomuči da dođe do celog plena.

Poslednji put kad je klub iz Humske gostovao na jugu Srbije meč je završen bez pobednika (3:3), a u poslednjih šest utakmica crno-beli su ostvarili samo jedan trijumf.

U taboru lidera Super lige niko ne poznaje Čair i Niš bolje od Aleksandra Jovanovića, čuvara mreže Partizana, koji je rođen u gradu kraj Nišave i prve fudbalske korake napravio je upravo na Čairu.

– Sedam i po godina nisam igrao u Nišu, naravno da ima emocija. Volim grad, ponosni sam Nišlija, tu sam odrastao. Radnički je moj klub, počeo sam da treniram u njemu. Volim ga, kao i Partizan. Siguran sam da će osećaj biti lep kad ponovo istrčim na teren Čaira – jasan je Jovanović.

Po staroj izreci, golman Partizana može da ode iz svog rodnog grada, ali on ne može nikako iz njega. Vidljivo je da golman Parnog valjka voli da priča o Radničkom i o Nišu, poseban je osećaj vratiti se u rodno mesto, ali kad je teren u pitanju, tu ljubavi nema.

– Ne želim da ulazim dublje u sve, nisam više klinac. Imam dovoljno iskustva da me te stvari ne ometaju. Emocije će ostati po strani, fokus na terenu i pokušaju da se osvoje tri boda.

Originalni članak: Sportski žurnal