Aleksandar Jovanović – Bio sam spreman da i ja pucam penal, pritisak me motiviše! (VIDEO)

Gost Partizanovog podkasta bio je heroj dvomeča sa azerbejdžanskim Sabahom, golman crno-belih Aleksandar Jovanović. Nakon odbranjenog odlučujućeg penala (dva puta) za erupciju oduševljenja u Humskoj 1, otvorio je dušu i otkrio kako se osećao u odlučujućim momentima:

– Volim da gledam igrača u oči, to je takozvana igra nerava, nisu nikakve provokacije u pitanju.  Međutim u ovoj penal seriji sudija je sve vreme bio pored mene pre izvođenja i konstantno je nešto pričao, rekao sam mu pusti me da branim, znam pravila. Trudio sam se da ostanem miran čak i nakon poništenog prvog penala. Potom je usledio drugi i erupcija oduševljenja – započeo je Jovanović.

Ističe da bi bio spreman i da puca penal ukoliko bude potrebe:

– Ako bude zatrebalo šutnuo bih. Sad protiv Sabaha rekao sam momcima i treneru ako nemate petoricu spreman sam da pucam. Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše i pomaže mi da održim fokus.

Dve i po godine je Aleksandar proveo u Danskoj, a upravo u tu zemlju crno-beli putuju na odlučujući dvomeč za ulazak u Ligu Konferencije protiv Nordsjilanda:

– Nordsjeland ima ustaljen sistem rada od petlića, pionira do prvog tima, takođe imaju i školu fudbala u Gani odakle uzimaju najtalentovanije igrače, to je najbolja škola fudbala u Africi. U pitanju je jedan respektabilan klub, igraju na veštačkoj travi što za njih predstavlja dodatnu prednost. Neće biti lako, ali treba da se nametnemo tamo, nemaju mentalitet kao mi, kad je teško mi idemo napred!

Navijači su imali priliku da postave pitanja za Jovanovića na instagramu, a, između ostalog, zanimalo ih je i da li bi unapred prihvatio da penal serija odlučuje i u plej ofu protiv Danaca:

– Hajde da završimo posao u regularnom delu, da li će biti 1:0, 2:1, 3:2 u konačnom zbiru potpuno je nebitno, važno je da Partizan bude u grupnoj fazi! – zaključio je golman crno-belih.

Zvanični sajt FK PARTIZAN