Aleksandar Filipović: Navijači mogu da očekuju da Partizan će igrati lep, dopadljiv fudbal sa mnogo golova”

Jagodina, Voždovac, pa četiri i po godine sticanja važnog internacionalnog iskustva u beloruskom BATE Borisovu i od ovog leta Partizan.

СТОЛИЦА ГАРАНТ ОФАНЗИВЕ! Александар Филиповић: Навијачи могу да очекују да Партизан ће играти леп, допадљив фудбал са много голова

Stameni defanzivac, rođeni Leskovčanin, Aleksandar Filipović, posle 11 godina profesionalnog bavljenja fudbalom je dočekao nesumnjivo najznačajniji izazov u dosadašnjoj karijeri na koji gleda sa puno optimizma i zadovoljstva.

Nova sredina, vratio sam se konačno kući i vrlo sam srećan zbog toga. Došao sam u klub u kome poznajem puno saigrača, što me takođe raduje – kaže Filipović na pripremama u Sloveniji.

Za mnoge je ovaj transfer bio iznenađenje, čak i za samog fudbalera, koji je nadimak dobio po nekadašnjem fudbaleru Liverpula Jonu Arneu Riseu.

– Nisam očekivao ponudu Partizana, da budem iskren do kraja. Kada sam dobio poziv trenera Ilije Stolice i kada mi je preneo stav da želi da se priključim timu, ostalo je samo moje “zeleno svetlo” i da se počne sa pregovorima. Sve se vrlo brzo izdešavalo, malo sam razmislio, razgovarao i sa suprugom, predložio da se vratimo kući i složili smo se da je to najbolje rešenje.NJegov dojučerašnji klub je džentlmenski izašao u susret momku, koji je tokom četiri i po godine u BATE Borisovu propuštao utakmice samo zbog suspenzije.

– Sve se brzo odigralo, jer sam već imao dogovor sa BATE Borisovim da me puste ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti obe strane i nije bilo problema. Nisu želeli da mi stoje na putu, imali smo sjajan odnos i verujem da su i oni srećni zbog mene. Bio sam dugo u Borisovu i odigrao preko 170 utakmica za klub, pa su me zaista i voleli i poštovali. Osećao sam se kao da nisam stranac u Belorusiji.

“Radno mesto” desni bek, a ono što može da raduje stručni štab crno-belih je da Filipoviću nije strana nijedna pozicija u poslednjoj liniji.

– U BATE sam igrao najviše levog beka, ali sam po potrebi igrao i desnog beka i štopera.. Uveren sam da mi neće biti problem ni pozicija gde me trener vidi, tim pre što mi je desna noga jača. Dakle, potrebno je samo uklapanje sa timom i biće sve u redu. Trener Stolica mi je i u prvom razgovoru napomenuo da me vidi na poziciji desnog beka, ali meni je svejedno.

Kada bi mogao da opiše sebe navijačima u rečenici, Filipović bi rekao:

– Rekao bih da sam uvek izuzetno vezan i lojalan klubu za koji igram i da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sto odsto svojih mogućnosti. I boriti se za klub kako bih dosegao svoje ciljeve.

Veliku prednost za novog desnog beka crno-belih predstavlja dobro poznavanje metodologije rada šefa stručnog štaba.

– Bilo je prelepo u Voždovcu tih godina. Jednostavno, kada je trener Stolica došao u klub, na svakom treningu i sastanku je bilo mnogo pozitivne energije, igrali smo lep fudbal, a on je imao uvek dobar odnos sa svim igračima. Nadam se da će tako biti ovoga puta, jer imamo sve preduslove.

Ciljevi su uvek isti, a druga letnja akvizicija, posle Šehovića, uverava navijače da će imati šta da vide.

– Mogu da očekuju Partizan koji igra lep, dopadljiv fudbal, koji konstantno napada, želi da se pita na terenu, postiže puno golova i verujem, bori se za trofeje – zaključio je Filipović.

Originalni članak Novosti rs