Aleksandar Džikić:Mislite da je nekom manje značila ova utakmica?

-Imali smo priliku da vidimo pravu takmičarsku utakmicu, obe ekipe koje daju verovatno vrlo blizu maksimuma u ovom momentu. Ne pričam o kvalitetu, već želji da se pobedi, borbenosti i hrabrosti. Velika je pobeda u smislu da je derbi važan, ali ima još pet kola. Da bismo uradili nešto o čemu pričamo u svlačionici, ne smemo na tim mečevima da pravimo gluposti. Zvezda je stvarno dobar tim, od jedan do pet i nazad. Nijedan igrač obe ekipe koji je danas stao na teren nije imao manje od 100 posto lične želje da pobedi. Mislite da je nekom manje značila ova utakmica? Videlo se od početka da je i nama i njima stalo. To je takva utakmica. Baš svi su se borili, povređeni, neoporavljeni, naši i njihovi. Svi koji su mogli da stoje su izašli na parket.

-Zvezda bila bolja u skoku jer su oni veliki, čvrsti i dugački. Nekad smo slabije zagrađivali. Vrlo su neprijatni kad je Simonović na tri. Kuzmić, Bjelica i Tompson su veliki ljudi. Ako nečim mogu da budem nezadovoljan, to je to limitiranje njihovih skokova iz drugog plana. A šutirali smo solidno. Bilo je i mečeva gde smo šutirali katastrofa.

Nama je svaka utakmica najvažnija. Podgorica, pa pre toga u Šarlroa. U sledećih pet kola možeš sve da upropastiš. Imamo težak raspored, pričam o putovanjima. Imamo između ove i poslednje utakmice sa Igokeom, ako prođemo PAOK, još 11 utakmica. To je problem.

Možda, ali slične završnice imala je i Zvezda, rešavala ih je u svoju korist, ali na evroligaškom nivou. I mi smo mogli pametnije da igramo, i oni. Ali želja, adrenalin, sve se to pomeša.

Retko koristim imena svojih igrača i kad su u redu i kad nisu. To je moje pravo, ali ne kažem da sam u pravu. Mali je stvarno bio u redu večeras. Imao neke propuste u defanzivi, ali to je normalno. Stvarno nam je nedostajao i na treningu. Recimo, večeras Luković igrao sa rupturom bicepsa na svoju odgovornost. Frenk se oporavlja. Bane rovit, Novica. Ali u obe ekipe svi su dali sve od sebe.