Aleksa o pobedi nad Podgoričanima, porodici, Nikoli Rokviću…

Aleksa Avramović je dao veliki doprinos Partizanovoj pobedi u majstorici nad ekipom Budućnosti i plasmanu crno-belih u finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Sjajno je odigrao u drugom poluvremenu, a posle meča je imao zanimljiv razgovor sa novinarima.

”Hristos voskrese, pre svega. Odigrali smo utakmicu sa dosta intenziteta. Odlično su odigrali dobro, ne može im se ništa zameriti. Izašli su srcem, hrabro, svaka im čast. Podigli smo agresivnost u nastavku, fizički dobro se držali i na kraju zasluženo pobedili”, rekao je Avramović na početku.

Budućnost se odlično držala do Ferelovog isključenja, pa se postavlja pitanje kako bi finiš izgledao da je Ferel ostao do kraja na terenu.

”Nećemo nikad saznati, ali zbog načina na koji smo igrali u trećoj četvrtini mislim da bismo ih dobili i da je on igrao do kraja. Stvarno smo ih odvojili od lopte i igrali fizički jako dobro”, objasnio je Avramović.

Želeo je da se nekim ljudima posebno zahvali, nekima i da pruži podršku.

”Porodica je osnov svega, i početak i kraj. Iz ljubavi proizilaze samo dobre stvari. I Partizan je porodica. Hvala svim mojim prijateljima, znaju oni ko su koji su mi pružili podršku posle meča u Podgorici.

Pozdravio bih ovim putem i Nikolu Rokvića, koji je otišao na jedan veliki podvig, da se pokloni moštima Svetog Nektarija Eginskog, šaljem mu podršku, uz nadu da će stići živ i zdrav. To što radi je fantastično”.

Sledi borba za titulu, ali i za plasman u Evroligu?

”Borićemo se da Partizan odbrani titulu. Mogu slobodno da kažem kao Srbin koji normalno razmišlja – daće Bog da i jedni i drugi tim dogodine igraju u Evroligi, bez obzira na ishod. Crvena zvezda je imala 18.000 prosek, mi 20.000 navijača, podigli takmičenju gledanost, tako da… Nisam neko ko odlučuje, ali normalno je da se ima dva konkurentna tima u Evroligi”, zaključio je Avramović.

Originalni članak: Sportske net