,,Ako bi se desilo da izgubimo od Zvezde, Dule je bio spreman da nas narednog dana zaključa u dvoranu”

Nekadašnji košarkaš Partizana, Vontigo Kamings, u razgovoru za Mozzart Sport, prisetio se, kako kaže, najlepšeg perioda u svojoj karijeri.

– Partizan je klub koji je obeležio moju karijeru, a trener Dule je jedan od najboljih sa kojim sam radio. Stavio bih ga u rang sa Lerijem Braunom koji me je trenirao u Filadelfiji. Obojicu krasi fanatizam prema košarci. Sada kada se setim, Dule baš nije voleo Zvezdu, ha-ha-ha.

Posebno su mu upečatljivi bili dueli sa večitim rivalom na koje se nekoliko puta vraćao.

– Nekako mi se čini da nas je uvek pripremao posebno za njih. Kada sam bio u Partizanu očekivalo se da pobedimo svaku utakmicu, ali to je posebno važilo za duele protiv Zvezde. Ako se desi da to izgubimo, Dule je bio spreman da nas naredni dan ‘zaključa’ u dvoranu dok ne ispravimo sve greške koje smo uočinili. Nije to bilo lako, ali kasnije shvatiš kakav je on bio genijalac. Evo, pogledajte samo današnju košarku, igra se bez definisanih pozicija. Trener Vujošević je to radio u Partizanu pre 15 godina. Kod nas je Drobnjak igrao sve pozicije, svi smo sve radili i bili šampioni. Žao mi je samo što danas nisam košarkaš, zaradio bih mnogo više para.

Originalni tekst: Telesport.rs