A JA IDEM U PARTIZAN – JA SAM GO*NO, IZDAJICA! Hrvat bio blizu Humske, a onda… “Krenuo sam prema granici i OTKAZ”

Kako je hrvatski fudbaler Tonći Kukoč zamalo završio u Partizanu pre sedam godina.

 Tonći Kukoč bio blizu Partizana

Hrvatski fudbaler Tonći Kukoč (31) umalo je postao prvi Hrvat u Partizanu još od rata devedesetih, međutim njegov transfer u Humsku koji je trebalo da se dogodi 2015. godine je ipak propao.

Tadašnji fudbaler bugarskog CSKA je potvrdio novinarima da će doći u Beograd na pregovore sa Partizanom, međutim čitav posao je na kraju stopiran pošto je iznenada došlo do “turbulencija” u Humskoj, nakon što je BATE Borisov uspeo da im “ukrade” mesto u Ligi šampiona tog leta.

To je bila istina. Ne znam kako se zvao trener, Milinković mislim (Zoran Milinković prim. aut.)… Izgubili su od BATE Borisova i ispali iz Lige šampiona i sve ih je ‘poteralo'”, prisetio se Tonći Kukoč u “Podkast Inkubatoru”.

“Ja sam u tri dana dobio 5.000 poruka ‘izdajico’ i slično… A ko ti je kapiten Dinama sada? Kako se zove napadač – Komnen Andrić, Srbin! Mene boli briga da li je Srbin, Bosanac ili Hrvat, svi smo isti, ja to ne gledam tako. A ja idem u Partizan – ja sam govno, izdajnik”.

Splićanin je iz CSKA Sofije ipak na kraju otišao u Livorno, potom u Komo, a brzo se vratio na Balkan gde je nosio dres Zrinjskog. Trenutno je fudbaler Opatije.

“Igrao sam za Zrinjski protiv Željezničara i dođu pa viču “ubij ustašu”. Jesi ti normalan, šta ja imam sa ustašama, pustim me da igram? Sport i nacionalnost treba da se maknu iz sporta. U svakom sportu sam imao Srbina i nikad nije bila problema”, poručio je Kukoč koji žali što nije došao u Partizan.

“Krenuo sam prema granici i dobio je otkaz, a to čim se desi u Zvezdi u Partizanu, ode sve…”.

Originalni članak: Mondo sport