43 trojke na prethodna četiri meča!

Crno-beli počeli da rešetaju protivnike van linije 6,75 u Evroligi.

Malo šta je u košarci lepše od onoga kada pogodite trojku i čujete samo zvuk mrežice. E tako izgledaju utakmice Partizan Mozzart Bet u poslednje vreme. Izabranici Željka Obradovića rešetaju iz svih pozicija, a posebno sa distance na prethodna četiri meča na kojima su upisana tri trijumfa. Postao je klub iz Humske strahovit šuterski tim, a to su posebno osetili Baskonija, Valensija, Crvena zvezda i donekle Asvel.

Na ovim okršajima, crno-beli su ubacili čak 43 trojke iz 93 pokušaja, a samo je Valensija uspela da izvuče pobedu. U tom periodu, najviše se istakao Kevin Panter koji je pogodio 10 trojki na prethodna četiri duela.

Idemo redom. Izvanredna šuterska forma počela je sa Baskonijom. Crno-beli su bili surovi, revanširali su se Špancima za poraz na samom startu sezone. U Štark Areni su isporučili 13 trojki iz 23 pokušaja i tako lako rešili meč u svoju korist. Prednjačili su već pomenuti Panter Joanis Papapetru sa po tri trojke iz pet pokušaja.

Usledio je put u Španiju i još jedno sjajno izdanje kada je ubačeno 12 trojki iz 25 pokušaja, ali je Valensija uspela u finišu da slomi otpor crno-belih. I tada je Kevin Panter bio sjajan sa tri trojke iz četiri pokušaja.

Onda dolazimo do najbitnijeg meča. Večiti derbi. Utakmica o kojoj svi u Srbiji pričaju. Partizan Mozzart Bet je održavao prednost skoro čitavu utakmicu, stalno su odolevali naletima Zvezde, a najviše zahvaljujući trojkama je upisan trijumf. Bilo ih je 10, a najviše je pogodio Zek Ledej, čak četiri od pet.

Za kraj tu je utakmica protiv Asvela koja je odigrana u utorak. Bilo je to možda i najbolje izdanje Partizana ove sezone. Francuzi su deklasirani 92:71, a primili su “skromnih” osam trojki. Ipak, većina je stigla u momentima kada se pravila ključna razlika. Najviše je ponovo ubacio Panter. Tri od pet.

Nema dileme da su dobre brojke podigle samopouzdanje kod svih u crno-beloj ekipi koja sada ide u Kanas sa cilje da održi procente, ali i ostvari pobedu protiv Žalgirisa (petak, 19.00) i tako eventualno uđe među osam najbolji. Trenutno je ekipa iz Humske na deobi devetog mesta sa 11 pobeda i 11 poraza. Isti učinak imaju Makabi i Efes.

Svestan dobre forme ekipe je kapiten Kevin Panter, najbolji trojkaš crno-belih. On je međutim pozvao na oprez posje izvanrednog izdanja protiv Asvela.

“Kada sve funkcioniše, doduše to važi za svaki tim u košarci, kada sve klikne i ide kako želiš, svi timovi izgledaju sjajno, tako da to i ne pokazuje kakav si kao tim. Pravo lice se vidi kada radiš sve i ništa ne ide na parketu onako kako si zamislio, e tada se pokaži ko si i šta si. Protiv Asvela je sve bilo na visokom nivou, rekao sam momcima u svlačionici da smo sada u seriji, u dobroj smo formi, samo je potrebno da ostanemo fokusirani i da nastavimo da igramo ovako”, rekao je bio Panter.

Podsetimo da ne tako davno, crno-bela ekipa je bila u nizu od pet poraza u elitnom takmičenju. Ipak, na pravi način su izašli iz krize i trenutno uz Valensiju i Olimpijakos igraju možda i najbolju košarku, svakako kada je napad u pitanju.

PRETHODNA ČETIRI MEČA PARTIZAN MOZZART BETA

Partizan – Asvel 92:71

8/21 za tri (38,1%)

Kevin Panter 3/5

Crvena zvezda – Partizan 78:79

10/24 za tri (41,7)

Zek Ledej 4/5

Valensija – Partizan 89:81

12/25 za tri (48%)

Kevin Panter 3/4

Partizan – Baskonija 83:65

13/23 (56,5%)

Kevin Panter i Joanis Papapetru 3/5

ukupno 46,2%

Originalni tekst Mozzart Sport