​ Iliev o ”najvećem transferu u istoriji”, uz poruku: ”Ono najbolje od Stanojevića tek sledi!”

Ivica Iliev o Partizanu, počev od finala Kupa, pa nadalje.

 Partizanov operativac Ivica iliev danas je gostovao na TV K1 u emisiji ”Kec na jedanaest” i tom prilikom govorio o najaktuelnijim temama vezanim i za njega lično i, naravno, za Partizan.

Na početku je naglasio da je ovo važan dan za Partizan, pre svega zbog žreba finala Kupa koji počinje u 14 časova, ali i utakmice protiv Proletera u Novom Sadu.

Između ostalog, potom je govorio i o svom odnosu sa nekadašnjim saigračem, pa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, koji će pokušati da za mesec dana donese trofej crno-belima u Kupu.

”Imamo divan odnos, on je neko ko poštuje igrače i sve ljude oko sebe. Ako ga ti poštuješ, a on priznaje rad i zalaganje, on to zna višestruko da vrati i da nagradi. Kao igrač sam doživeo predivne momente, osvojili duplu krunu, igrali Ligu šampiona, tada sam video sav njegov potencijal. Posle toga smo dva puta pokušavali da ga vratimo, sad je treća sreća i mislim da od njega ono najbolje tek dolazi”, istakao je Iliev.

Neizbežna tema bila je i nesuđena evropska Superliga, koja nije uspela da se realizuje, bar za sada.

”Kao i većina ljudi, smatram da to nije dobro po fudbal, ali nažalost, svedoci smo globalizacije i samo je bilo pitanje kada će se to preneti na fudbal. Drago mi je što je narod pobedio. Partizan i Zvezda su skoro svake godine u poslednje vreme igrali sa nekom od ekipa iz te potencijalne Superlige. Znate šta to znači za naše navijače, za našu Srbiju, a koliko takvih zemalja ima koje bi bile uskraćene za slične spektakle”, objašnjava Iliev.

Ponovo je govorio i o kritikama koje je u poslednjih nekoliko godina trpeo zbog pojedinih transfera, koje su se kasnije pokazale kao neopravdane.

”To je Srbija. Znate ono, ‘o mrtvom sve najbolje’. Tek kada neko ode, kažu ‘uh, kako je on to radio, ovaj novi ne zna ništa’. Tako će se desiti i za 5-10 godina, neko će me se sećati, ali sumnjam da će neko spominjati nešto negativno”, kaže Iliev i dodaje:

”Imam osećaj da trajem, jer za svaku moju odluku kada je igrač  bio osporavan u startu, pokazalo se da sam pogađao i da su moje odluke bile prave. Ivan Ćurković me je naučio, samo ti sabiraj cifre, pa ih na kraju pokaži, to je neka moja lična karta. To je sada već 60-70 miliona evra dobiti za Partizan. To je uspeh svih unutar kluba, ne samo jedne osobe, ali postoje situacije da su neki ljudi na prvoj liniji fronta i kad je dobro i kad je loše”.

Posebno je ponosan na transfer Umara Sadika u Almeriju.

”To je najveći transfer srpskog fudbala u istoriji, kada je stranac u pitanju”, tvrdi Iliev,

Na kraju, prognoza za finale Kupa:

”Ja sam najveći optimista koji postoji, generalno za sve, pogotovo kada je Partizannu pitanju, ljubav prema klubu je beskrajna, ne sumnjam kada su u pitanju velike utakmice, ne sumnjam da će Partizan pobediti”, zaključio je Iliev.