Vladimir Stojković: Naravoučenije za budućnost

FOTO: FK Partizan

Mančester junajted je sa Rašfordom i Marsijalom ubacio u petu brzinu i pokazao da je za tri koplja iznad Partizana, uz opšti sud fudbalskog auditorijuma privilegovanog da u četvrtak uveče svedoči spektaklu na „Old Trafordu”: najveći „krivac” što Beograđani nisu pretrpeli debakl je kapiten Vladimir Stojković.

Decenijski srpski broj 1 skinuo je čak tri zicera Markusu Rašfordu, zavredeo i aplauz 62.955 gledalaca kad je panterskom intervencijom skrenuo Fredov „projektil” iz slobodnog udarca preko gola. Veliko „bravo”!

Međutim, na licu proverenog golmana nije bilo osmeha na aerodromu u Engleskoj, uoči povratka u maticu. Shodno rezultatu, razumljivo…

– Mančester je izašao u najboljem sastavu, u uvodu smo bili malo stegnuti, preplašeni, ne znam zbog čega? Nadovezale su se bespotrebne greške i skupo nas koštale. Da smo bar malo duže ostali u igri, a mogli smo… To je, ipak, Junajted, iskusna ekipa sa znanjem igranja na rezultat. Platili smo danak impresioniranosti „Old Trafordom”, zasluženo su osvojili tri boda. Da je moglo da bude i teže, siguran sam, bitno je da sad ovo arhiviramo. Kad dođe vreme za Holandiju, razmišljaćemo o pobedi nad AZ Alkmarom – „otvorio” je dušu Vladimir Stojković.

Sigurno vas je iznenadilo, baš kao i medije na Ostrvu, što je Ole Gunar Solskjer, umesto najavljenih klinaca, poslao na teren zvezde?

– Solskjer je dva puta prisustvovao našim utakmicama, bio isto toliko puta pred otkazom ukoliko nas ne savlada, tako da je… Plus, meč u Beogradu, u kojem smo bili bolji, naterao je Norvežanina na najjači tim. S druge strane, to je i znak poštovanja prema nama, zar ne?

U prvom poluvremenu, sa čak tri fenomenalne odbrane, bili ste noćna mora Rašfordu, pride, čak je i promašivao nemoguće?

– Nadali smo se pozitivnom rezultatu, ali… Dali su nam tri gola, ne iz izglednih šansi, već iz situacija iz kojih nije trebalo. Opet, tako vam je to u fudbalu… Videli smo kako se igra na visokom nivou: potrebno je da se brzo adaptirate na loptu, sve vremenske uslove i ne smemo da pravimo greške. Naravoučenije za budućnost.

Jeste li pogledali snimke kapitulacija, uočili odakle je „duvalo”?

– Nebitno je sad gde su bile greške! Ja znam, ali… Moramo da popravimo odgovornost, koncentraciju i… To je to!

Tekst Sportski žurnal