Vladimir Ivić – Čovek koji je u Izraelu obesmislio fudbal

Srpski trener je osvojio drugu uzastopnu titulu sa timom iz Tel Aviva.

Igračka karijera, ona u kojoj je nosio dres Proletera iz Zrenjanina, Partizana, Borusije Menhengladbah, a zatim tri grčka tima, kao da je da bila pre ”100 godina”. A zapravo, igrao je Vladimir Ivić sve do 2012. godine.

Razlog da ga zaboravimo iz igračkih dana su ovi trenerski, kada dominira sa Makabijem iz Tel Aviva. Druga šampionska titula u Izraelu – obezbeđena!

I to na kakav način. Tim koji je pre njegovog dolaska imao pauzu od tri godine sada je ubedljivo najbolji u ”svetoj zemlji”. Igraju kao u transu, niko od domaćih timova ne može da ih savlada, a Ivić već dosta dugo pokazuje da je spreman i za veće izazove.

Prethodne sezone je Makabi iz Tel Aviva, čiji je gol tada čuvao Predrag Rajković, bio ubedljiv u domaćem prvenstvu. Nakon 36 odigranih kola, prvo regularnih 26, pa onda dodatnih 10 u plej-ofu, Makabi je imao 89 bodova i najbližeg rivala ostavio na 41 bod zaostatka!

Tokom cele sezone su primili samo 17 golova i mnogi su mislili da je to – to. Ne može bolje, verovali su u Izraelu.

Ali, može! Pokazao je to Ivić ove sezone, predvodeći isti tim. To mu posebno cene u Tel Avivu, što nije otišao posle prve sezone već je posvetio i dodatnu pažnju klubu.

Nekada povremeni reprezentativac Srbije i Crne Gore je otišao u Izrael nakon samo jednog trenerskog angažmana, kada je kratko vodio PAOK, u kom je završio igračku karijeru.

Nova šampionska titula za Makabi iz Tel Aviva je obezbeđena juče, pobedom nad gradskim rivalom Hapoelom, a tri kola pre zvaničnog kraja sezone.

Nakon 33 odigrane runde Makabi ima 81 bod, verovatno će biti uspešniji nego prošle sezone u tom parametru, a razlika nad pratiocima će biti manje jer je imenjak iz Haife bio dobar.

Nedovoljno dobar, rekli bismo.

Trenutno su na 12 bodova zaostatka, a Ivićev tim je ove sezone primio samo osam pogodaka na 33 utakmice. Koliko to nestvarno zvuči.

U ovom prvenstvu nemaju poraz i mogli bi sezonu da završe bez njega, a u prethodnom prvenstvu su izgubili samo jednom, kada je prvenstvo bilo rešeno. Kada se sabere, Vladimir Ivić ima jedan ligaški poraz na 69 mečeva!

Tekst preuzet sa portala Mondo sport