Vanja Marinković najavljuje pametnu igru protiv Zenita, Markus Pejdž se raduje okršaju sa Dženingsom

Mozzart sport piše…

Težak posao čeka Partizan u Rusiji, moglo bi se reći i neka vrsta nemoguće misije bez povređenog Rada Zagorca. Crno-beli su stigli na noge bogatom Zenitu (18.00, TV Sportklub 3), ali Vanja Marinković i Markus Pejdž deluju kao da imaju priličnu dozu samopouzdanja i pozitivnu drskost potrebnu da se napravi iznenađenje.

Tim iz Humske je početkom oktobra u Pioniru savladao Ruse i pokazao da večerašnji rival ima mane.
Oni su igrali bez glavnog igrača Dženingsa, tako da očekujem njihovo znatno bolje izdanje, ali i naše”, obećava šuter Vanja Marinković.

Posle serije od šest poraza, vezali ste tri pobede pod vođstvom novog trenera. Kako se navikavate na sistem rada Andree Trinkijerija i šta mislite koliko može ova ekipa?
Možemo dosta, imali smo crnu seriju, a sad vezali tri pobede. To su bitne utakmice Uz mirnu glavu i dobru igru možemo da dođemo do još jednog slavlja”.

Da li ćete biti „nežniji“ prema Marku Simonoviću nego u prvoj utakmici kada ste ga timskom igrom u odbrani potpuno zakljčaki i odsekli iz igre?
Nećemo… Ma, mi se svi znamo, on je super momak“, uz osmeh konstatuje Marinković.

Zenit deluje kao prava domaćinska ekipa, dok u gostima baš i ne blista.
Bolje igra kod kuće, slabije na strani. Svi prate Dženingsa. Karašev, Uthof. Biće teško. Moramo da odigramo pametno“.

Na prošloj utakmici u Jadranskoj ligi ste imali očajan početak, pa ste posle morali serijom od 25:0 da se vraćate u život.
Da ne bude kao protiv Cibone, da moramo da se „vadimo“. Sad ne igramo kod kuće i nećemo imati publiku na svojoj strani”, zaključio je Marinković.

Amerikanac Markus Pejdž odigrao je dobro prethodno tri utakmice i čini se da je konačno pronašao pravu ulogu u Partizanovom timu.
Očekujem tešku utakmicu, igramo malo bolje u poslednje vreme, zbog toga nam je poraslo samopouzdanje. Znamo da će oni biti spremni, radi se o kvalitetnoj ekipi, ali ako odigramo najbolje što znamo, možemo i do pobede“, naveo je diplomac univerziteta Severna Karolina.

Kako izbeći oscilacije u igri? Protiv Cibone prvih pet minuta maltene kao da ekipa nije postojala na terenu.
„Pričali smo o tome. Ove sezone još nismo odigrali svih 40 minuta kvalitetne košarke. To nam je cilj. Moramo dobro da počnemo, verujem da ćete videti fokusirani Partizan“.

Koliko vas raduje činjenica da ćete igrati protiv bivšeg NBA asa kao što je Brendon Dženings?
Radujem se. Kao sportista, uvek želite da se takmičite sa najboljima. On je dugo igrao u NBA ligi, nije bio akter meča u Beogradu. Mlad sam igrač i veoma uzbuđen što ću imati priliku da igram protiv Dženingsa“.

Posle pobede nad Trentom u prošlom kolu Partizan je ponovo stekao ozbiljne šanse za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa.
Svakako moramo da pobedimo u jednoj od sledeće dve utakmice i onda bar još jednu do kraja. To su važni dueli za nas. Svi u ekipi su svesni težine onoga što nas čeka“, poručio je Pejdž.