“Trinkijeriju zameram jedno – čim izgubi, on bi da dovede stranca”

Dolazak Andree Trinkijerija na klupu Partizana vratio je nadu da bi klub mogao da se vrati u evropsku elitu, a nadolazeći plej-of Jadranske lige pokazaće najbolje koliko je nekadašnji prvak Evrope daleko od tog cilja.

Uprkos tome što u Partizanu nije već tri i po godine i što nije uvek saglasan sa stavovima vladajućih klupskih struktura, Duško Vujošević neprestano prati dešavanju u Humskoj 1. Kao čovek koji u navijačkim krugovima ima legendarni status, a i neko ko uvek kaže sve što misli, njegove reči uvek izazovu reakciju. Mada Vujošević o novom treneru crno-belih ima visoko mišljenje, ne podržava u potpunosti sve njegove odluke i stavove.
“Jedino što zameram Trinkijeriju je što čim izgubi, hoće da dovede novog igrača i to stranca. Daleko od toga da sam ja neki rasista, ali moja strategija u Partizanu bili su domaći igrači i njihov razvoj“, rekao je Vujošević gostujući u emisiji “Crno-beli svet”.

Osvajač prestižne nagrade Aleksandar Gomeljski ukazao je na to kako je izgledao rad u vreme kada je vodio Partizan.
“Ja sam domaćim igračima smatrao i Bertansa i Vestermana, svakog ko je sa 17-18 godina došao u ovu ‘dolinu gladi’, u Partizan da uči košarku i da ne prima pare. Svaka budala može da uništi igrača, nekog Zagorca, Marinkovića“, ističe Vujošević i napominje: 
“Treba uraditi sve što je moguće da se izvuku i da se s njima napravi rezultat, pa ako su baš tolike budale da nemaju kapacitet da to isprate, onda smatram opravdanim da se ide ka nekim drugim rešenjima“.

Izvor Mozzart sport