Trener Igokee: Partizan šampion!

Ne smatra samo predsednik Partizana da bi Partizan trebalo proglasiti šampionom ABA lige za sezonu 2019/20.

Posle predsednika Partizana, i trener Igokee misli da Partizan treba da bude šampion.

Dragan Bajić složio se sa prvim čovekom crno-belih Ostojom Mijailovićem, koji je posle odluke ABA lige o zaustavljanju takmičenja “tik” pred polufinale plej-ofa izneo stav da bi, shodno novonastaloj situaciji, titula prvaka za sezonu 2019/20 trebalo da pripadne prvoplasiranom na tabeli.

Odnosno, košarkašima Partizana.

‘Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na to kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i proglašavanju šampiona na osnovu poretka na tabeli, očekujem da će to biti slučaj i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da obe lige imaju pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred poslednje kolo, osim možda tog četvrtog mesta ili baraža za opstanak”, rekao je Bajić za portal “Košarka 24”.

“Opet kažem, verovatno postoji pravilnik. Vidim da su Ukrajina i Litvanija prekinule prvenstvo. To mislim i za Ligu BiH. Mi ‘bežimo’ dve pobede prvom pratiocu i tu je, takođe, dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da bi to bilo najbolje jer ne znamo kad će se utakmice nastaviti. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobednike”
, dodao je trener Aleksandrovčana.

Izvor Mondo sport


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *