Transfer Andrije Živkovića propao poslednjeg dana prelaznog roka: Otac stopirao promenu kluba!

Portugalci tvrde da je Jovica Živković kriv što posao nije realizovan

Foto: Milena Đorđević

Benfika je stavila jasno do znanja da je nekadašnji igrač Partizana Andrija Živković među nepoželjnima na La Lužu. Pred sam kraj prelaznog roka pojavila su se interesovanja iz Francuske, a najozbiljnija je bila Nica.

Iako su se sve tri strane dogovorile, prema pisanjima lista Rekord, u poslednjem trenutku celu priču je zaustavio otac i menadžer Jovica Živković, pa je tako Andrija ostao u Lisabonu.

Andrija Živković je na dobrom putu da postane novi izgubljeni srpski biser u kojeg se mnogo verovalo, ali se izgubio. Razloga za ovakav scenario je mnogo, a u slučaju Živković on je menadžer, odnosno otac.

Kako navode portugalski mediji nekadašnji kapiten mlade srpske reprezentacije je bio blizu prelaska u Nicu.

Novi gazda, najbogatiji Englez, Džim Retklif, u klub je ušao nedavno i za kratak vremenski period promenio je mnogo. Uprava kluba se promenila, a za nova pojačanja potrošio je 52 miliona evra na pet igrača.

Andrija Živković, FK Benfika

Foto: Profimedia, Zuma Press – News

Trener Patrik Vijera, Retklif i novi/stari sportski direktor Žilijen Furnije želeli su i Andriju Živkovića pored već dovedenih Kaspera Dolberga, Aleksisa Klod-Morisa, Stenlija Nsokia, Adama Una i Hičema Budauia.

Klubovi su se  dogovorili za otkup od 10 miliona evra, portugalski mediji navode da je i Andrija bio zainteresovan da pređe na Azurnu obali, ali da je na kraju sve prekinuo otac i menadžer Jovica.

Vest da je ceo posao propao zbog oca doneo je portugalski list Rekord. Oni navode da je problem nastao, naravno, oko para. Navodi se da su ugovor, ali i bonusi za sam potpis bili mali za ukus Jovice Živkovića.

Podsetimo da je Andrija za sam potpis u Benfiku, kada je došao 2016. dobio 4 miliona evra, a da je potpisao ugovor na 2,1 miliona koji se procentualno povećavao svake sezone. Tako će Andrija, ako ostane do kraja, tačnije do leta 2022. godine, te poslednje godine zaraditi 4,9 miliona evra.

FK Partizan - FK Augzburg, Andrija Živković

Foto: AP/Tanjug

Ovo strahovito podseća na situaciju iz Partizana, kada je beogradski klub bio ucenjivan od strane menadžera/oca.

Benfika će imati samo još dva prelazna roka da zaradi nešto na srpskom internacionalcu, a posle toga će fudbaler moći kao slobodan igrač da krene u pregovore sa zainteresovanim stranama.

Nekadašnji igrač Partizana u svojoj 23. godini iza sebe ima još jednu lošu sezonu. Poslednji put utakmicu je počeo 11. januara, a posle toga je sakupio svega 50 minuta igre.

Pitanje je da li će narednog leta uopšte više biti zainteresovanih, jer su se i ove godine na prste jedne ruke mogli izbrojati ”udvarači”.

(Telegraf.rs)