” Teži se konstantnom pasu, tika-taka Partizana”

Različiti smo tipovi napadača, Umar je, za svoju visinu, odličan. Suma, generalno, nikad nije bio sebičan – istakao je Ožegović

Može li talas golova u režiji Ognjena Ožegovića da zapljusne fudbalsku Srbiju, tradicionalno gladnu dobrih napadača, sa visoko pozicioniranom stavkom u genetskom kodu – slanjem lopti u protivničku mrežu?

Veliko „bravo” za rad tokom drila na Zlatiboru i Pohorju – s potpisom trenera Sava Miloševića, kazuje da je nekadašnji zlatni Orlić sa EP u Litvaniji 2013. na pravom putu da se posle jednogodišnje epizode u Arsenalu iz Tule ponovo useli u srca Partizanovih navijača.

Dotle… Da li ste uspeli da se uklopite u ekipu, nametnete po povratku iz Rusije?

– Nisam se još 100 odsto uklopio, ali sve više usvajam šefove zahteve, trudim se da na svakom treningu doprinesem brzoj igri, napadanju prostora i dubine, pojavljivanju na prvoj stativi… – kazuje Ognjen Ožegović u uvertiri takmičarske 2019/20.

Šta se promenilo u „Zemunelu” za godinu, izuzev činjenice da više nema Saše Ilića?

– Što se tiče taktike i same igre baš mnogo. Za razliku od prethodne dve sezone teži se konstantnom pasu, tika-taka, možemo da pogrešimo, ali bar da probamo. Ranije, u rizičnim trenucima odlučivali smo se za duge lopte, ka Tavambi, Rikardu. Stručni štab zahteva da dominiramo, „davimo” protivnika posedom.

U Sloveniji ste izrešetali mrežu Beltinaca, ispromašivali se protiv Olimpije?

– Važno mi je da sam se dobro kretao, trčao, tražio loptu u prostor, sve što šef Milošević zahteva. Za napadača je najbitnije da ulazi u šanse. Drago mi je što sam se dobro spremio, pogotovo što sam poslednju zvaničnu utakmicu odigrao početkom maja.

Za to je, u velikoj meri, zaslužan i probuđeni Sejduba Suma. Kako vam se čini: vidi li napadače?

– Suma, generalno, nikad nije bio sebičan. Asistencijom Sadiku protiv Bordoa pokazao je da je sposoban i za završni pas. Mi, napadači, živimo od toga. Gvinejac nikad bolje nije trenirao, ima ogromnu želju da se dokaže u Partizanovom dresu. Ostaje žal i što Saša Ilić nije tu, njegove lopte ne mogu da se porede ni sa čim.

Umar Sadik, novajlija iz Rome, očito poseduje kvalitet: dobili ste opasnu konkurenciju?

– Skroz smo drugačiji tipovi napadača. Kad je Sadik došao video sam da ima lepu konstituciju, dug korak, u startu ostavi štopere dva-tri metra. Dobar je u skoku, može da nam posluži u prekidima i zadržavanju lopte. Tehnički, za visinu, odličan. Kvalitetan, ne bi bio pod ugovorom sa Romom.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *