Teku pripreme crno-belih u Teleoptiku

Partizan radi kao u apoteci, Šćekić ponovo sa ekipom

IZVOR: MN PRESS

Pršti Teleoptik od rada, Partizan se priprema za novu sezonu i prilagođava se “koronaškoj” realnosti, ali posao ne sme da trpi.

Novo-staro lice na treninzima je i Aleksandar Šćekić, koji se oporavio od koronavirusa i posle individualnog rada se priključio treninzima.

“Šćeka” izgleda dobro i normalno radi.

Radio sam individualno tri dana, pa sam se priključio ekipi. Malo mi je bilo teže u početku jer sam bio bolestan, ali stižem sada. Nisu bili naporni treninzi do sada, ali tek sad počinje ono pravo“, rekao je Šćekić za televiziju Partizan.

Milošević je na početku priprema rekao da je snaga jedna od stvari na kojima će biti akcenat tokom ovih priprema.

Kako se to postiže u ovim uslovima, priča kondicioni trener Partizana Miša Filipović.

Ovo je za sve nas nova situacija. Mislim da u svetu ne postoji neko ko zna kako i šta treba. Osnova u radu našeg stručnog štaba je da dan za dan procenjujemo kako i šta. Igrači koji su nam došli imali su jako kratku pauzu, samo devet dana. Mi sada postepeno gradimo, ne žurimo jer evropske kvalifikacije počinju kasnije, a prvenstvo dosta ranije, tako da će nam to pomoći da uđemo u vrhunac forme“, rekao je Filipović.

Ekipa nije otišla na Zlatibor zbog epidemije, a kako radi u “Zemunelu”?

Radimo na otvorenom zbog virusa, a sistem rada je od svega po malo. Mikro doziranje kao da ste u apoteci, malo ovoga, malo onoga… To će narasti vremenom, ovo je tek četvrti dan rada, ali korak po korak. Svakog dana po malo. Imamo uslove za rad da radimo šta god poželimo, svi uslovi su tu“, rekao je Filipović.

Tekst:Mondo sport