Smiljanić: Najvažnije je da prođemo dalje

Fudbaler Partizana Milan Smiljanić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu u Moldaviji ali da njegova ekipa ide da pobedi Sfintul u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa i dodao da crno-beli moraju ove sezone da osvoje šampionsku titulu “kako znaju i umeju”.

“Idemo da pobedimo. Znamo da će biti teška utakmica, Moldavci su sami po sebi tvrd orah. Očekujem jaku utakmicu, najbitnije je da prođemo, nije bitna ni lepršava igra, ni mnogo golova, već da prođemo. Oni su nepoznanica, moramo da se prilagodimo, igra se jedna utakmica, nemamo pravo na grešku”, rekao je Smiljanić, preneo je Partizan.

Fudbaleri Partizana otputovali su danas u Moldaviju, gde će u četvrtak od 19 časova igrati protiv Sfintula, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

Smiljanić je rekao da je protivnik dobro analiziran, ali da njegova ekipa mora da vodi računa “o prljavoj igri”.

“Mi smo spremni na to, trener nam je pokazao neke stvari koje bi trebalo da primenimo. Biće samo 90 minuta, moramo da pokažemo šta najbolje znamo”, dodao je on.

Govoreći o igri sa dva napadača, Smiljanić je rekao da je Partizan kroz celu istoriju igrao napadački fudbal.

“Mnogo sam srećan kada vidim da Partizan igra atraktivno. Mi smo i prošle godine igrali tako, ali nismo osvojili titulu. Evropa nam je mnogo bitna, ali i prvenstvo, ne znam koliko je atraktivno, ali moramo da osvojimo titulu kako znamo i umemo”, naveo je Smiljanić.

Izvor : (Beta, 09.16.2020)