Sestre ubijenog navijača Partizana: Ubijate nam brata drugi put!

U Bijeljini je održan protest zbog oslobađajuće presude Okružnog suda za dvojicu osumnjičenih u slučaju ubistva navijača Partizana Aleksandra Pantića u septembru 2018. godine.

IZVOR: SRNA/LJERKA BJELICA

Sestre ubijenog Pantića, Danijela i Aleksandra i navijači Partizana, ostavili su venac i drveni krst ispred zgrade Okružnog tužilaštva Bijeljina na čiji su rad ogorčeni, a okupljeni na trgu izvikivali su ime ubijenog i tražili pravdu za njegove ubice.

Porodica i prijatelji očekuju da će pritisak javnosti pomoći u njihovoj borbi za pravdu i kažnjavanje ubica.

Sestre su rekle novinarima da Pantić nije ubijen u dogovorenoj tuči navijača nego u napadu iz zasede navijača Crvene zvezde, u kojem su koristili metalne šipke i drvene palice, zbog prethodnog sukoba oko brisanja navijačkih grafita u gradu.

“Ako ovo brutalno ubistvo ostane nekažnjeno, to će biti dokaz selektivne pravde i drugo ubistvo mog brata za koje su odgovorne pravosudne institucije”, poručila je Pantićeva sestra Danijela, tvrdeći da je loš rad tužilaštva doveo do oslobađajuće presude.

Aleksandra Pantić je izjavila da je porodica pružila poverenje tužilaštvu i da su oni izigrali i njihovo i poverenje svih građana Republike Srpske, te je optužila tužilaštvo za “nerad, traljavu istragu, skrivanje dokaza i nameštanje svedoka”.

Marko Zarić (23) i Petar Bujinović (23) iz Bijeljine oslobođeni su 20. maja optužbi za ubistvo Aleksandra Pantića.

Tekst:Mondo sport