Savo rekao: Hoću Dingu

Dojučerašnji štoper Urala Dominik Dinga i bivši igrač Vojvodine dolazi u Humsku kao slobodan igrač

Rekonstrukcija odbrane Partizana počinje angažovanjem Dominika Dinge (21). Trener Savo Milošević, a tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka i sportski direktor crno-belih, nije gubio vreme, pa je poslednjih dana praktično precizirao sve detalje sa fudbalerom ruskog Urala.

Momak kojeg Milošević dobro poznaje još iz vremena kada je igrao za kadetsku reprezentaciju je od juna slobodan igrač pošto mu ističe ugovor sa Uralom, gde se u poslednje tri godine baš i nije naigrao pošto je upisao samo 29 utakmica. Tokom tek završene sezone u Rusiji se na terenu pojavio samo dva puta, pa je i pre isteka ugovora bilo jasno da za Dingu nema budućnosti u Ekaterinburgu.

Dinga je rođen u Novom Sadu 7. aprila 1988. i pre izlaska na glavnu scenu četiri godine je proveo u mlađim kategorijama Hajduka iz Kule. U Vojvodinu je stigao kao kapiten kadetske reprezentacije Srbije. U Rusiju se otisnuo u aprilu 2016, ali je zbog zakasnelog parafa debitovao tek u novoj sezoni, u avgustu protiv Rostova. 

Mladi defanzivac se pre godinu i po dana nalazio na listi želja Crvene zvezde, ali cela priča nije odmakla dalje od početnog interesovanja. Ukoliko ne dođe do nekog ozbiljnog preokreta u narednim danima Dinga bi trebalo da predstavlja prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku i praktično bi se našao na raspolaganju Savi Miloševiću od početka priprema za novu sezonu 15. juna.

I bez dolaska Dinge bilo je jasno da je saradnja sa Špancem Markom Valijenteom pri kraju posle samo godinu dana. Savo Milošević i njegov stručni štab procenili su da iskusni defanzivac kojem ugovor ističe leta naredne godine ne može da pomogne ekipi u novoj sezoni, pa će se u narednih nekoliko nedelja pronaći model prevremenog završetka saradnje.

Mnogo toga vezanog za naredne poteze kada je u pitanju angažovanje defanzivaca biće jasno kada se bude znalo nešto konkretnije oko statusa Strahinje Pavlovića i Svetozara Markovića, koji bi ovog leta mogli da se otisnu u inostranstvo. Kada je u pitanju iskusni Bojan Ostojić njega do kraja nedelje očekuje razgovor sa klupskim čelnicima o produžetku saradnje na još godinu dana. 

PARTIZAN ČEKA LUTOVCA

JEDNO od pojačanja Partizana ovog leta moglo bi da stigne i sa Banjice. Crno-beli su uspostavili kontakt sa desnim krilom Rada Aleksandrom Lutovcem (21), kojem ugovor sa klubom ističe u decembru, ali bi uskoro mogao da postane slobodan na tržištu s obzirom na to da je tužio Rad Arbitražnoj komisiji FSS zbog neisplaćenih zarada.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti