Sa Banjice jedino vredni bodovi:Rad-Partizan 1:2(1:1)

Fudbaleri Partizana su savladali Rad sa 2:1 u utakmici 20. kola Superlige Srbije

Fudbaleri Partizana ostvarili su trinaestu pobedu od početka ove sezone u Linglong Superligi.
Oni su danas u 20. kolu kao gosti savladali Rad na Banjici rezultatom 2:1.
Prvih dvadeseak minuta ove utakmice nije donelo kvalitetan fudbal, ali kako se bližio kraj prvog poluvremena bilo je sve više sadržaja.
U par navrata Sejduba Suma je bio kreator obećavajućih akcija, ali izostajala je preciznija završnica u situacijama kada je želeo da asistira Umaru Sadiku.
Ipak, u 33. minutu Partizan je bolju igru uspeo da kruniše vođstvom. Akcija je tekla po desnoj strani, Lutovac je odlično centrirao, a Sadik udarcem glavom smestio loptu u desni ugao gola domaćih – 0:1.
Međutim, samo minut kasnije dekoncentracija i konfuzija u odbrani Partizana, nesporazum Ostojića i Stojkovića, na kraju golman i kapiten Partizana jedva stiže loptu da je izbije u korner.
A posle kornera, Rad stiže do izjednačenja. Milošević je odlično izveo udarac iz ugla, Riznić i Zdjelar su bili u skoku, i jedan i drugi su zakačili loptu koja na kraju završava u gornjem levom uglu Stojkovićevog gola – 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle osam minuta igre u nastavku, Sejduba Suma donosi novu, ispostavilo se i ključnu prednost Partizanu. Slobodan Urošević je pravovremeno centrirao sa leve strane, lopta je zakačila jednog igrača Rada, ali Suma je sve to odlično ispratio i levom nogom, iz prve, pogodio levi donji ugao – 1:2.
Do kraja, Partizan je imao još nekoliko izglednih prilika, ali Sadik, Suma, Urošević nisu uspevali da obezbede komotniju završnicu crno-belima.
Na drugoj strani, ni Rad nije bio bezopasan, a u dva navrata je Bojan Ostojić odličnim postavljanjem uspevao da izblokira njihove pokušaje.
U nadoknadi vremena još jedna loša reakcija odbrane Partizana, srećom po crno-bele domaći su bili neprecizni, a golman Stojković je bes iskalio udaranjem nogom u stativu.

Rad: Marković – Milošević, Jagodić, Bašanović, Petrović – Šaka, Busnić – Ilić (od 56. minuta Bjedov), Riznić (od 72. Kovačević), Stević – M. Trifunović.

Partizan: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (Šćekić od 75.) –  F. Stevanović (od 63. minuta Tošić), Suma, Asano – Sadik (Ivanović od 86.).