PARTIZAN protiv Napretka tek četvrti put za godinu dana postigao više od tri gola

PRVI put od novembra prošle godine fudbaleri Partizana su nekom rivalu “isporučili” više od tri lopte u mrežu, a ovakva raspucanost kao u sredu popodne u Kruševcu momaka u crno-belim dresovima poslednji put na gostovanjima je viđena još 24. septembra 2017. na Banjici (2:4)!

Da goleade nisu u “kodu” sadašnjeg tima govori i podatak koji ukazuje da efikasnost nije krasila ovaj tim ni u Humskoj, pošto su u poslednjih godinu dana samo tri tima primala četiri ili više golova od crno-belih (Borac 5:0, Voždovac 4:0 i Dinamo Vranje 6:0). 

Ova raspucanost je za tim narušenog samopouzdanja došao u idealnom trenutku, kada je delovalo da bi i drugi domaći trofej mogao da “isklizne” već u četvrtfinalu.

– Posle dva neuspeha koja smo imali u prethodnim kolima ovo je bila utakmica koja je bila odlučujuća za nas. Znajući važnost Kupa izašli smo na teren da pokažemo ne samo ko smo, već koliko želimo da pobedimo, što se i desilo, jer smo se u polufinale plasirali ubedljivim rezultatom. Gol koji sam postigao je veoma važan za mene, budući da je prošlo tri meseca otkako sam počeo utakmicu kao starter. Mislim da je ovo prava slika kako svaki igrač Partizana treba da igra i preuzme svoj deo posla na terenu, a kao posledica toga stiže i rezultat koji je vidljiv – kaže strelac drugog za Partizan i asistent za Gomešov gol, Danilo Pantić.

Vatromet golova pod Bagdalom “začinio” je i Španac Mark Valijente koji je u 66. minutu stigao do prvenca u dresu Partizana.

– Mislim da smo se dobro pripremili za utakmicu, jer smo svi bili svesni njene važnosti, kao i da se igra na ispadanje, a ne za bodove. Veoma je važna bila i za nas u mentalnom smislu posle dva poraza, gde smo praktično ni iz čega rasuli bodove i veoma je bilo važno da se vratimo u dinamiku sa početka prolećnog dela sezone. 

Zaista sam presrećan zbog gola, posebno što mislim da i mi defanzivci možemo da pomognemo napadačima na ovaj način.

Valijente priznaje da ga je zatekla Mirkovićeva ostavka posle poraza od Voždovca.

– Iskreno, bio sam iznenađen Batinim odlaskom, jer mislim, ne samo ja već i čitav tim, da je odličan i trener i čovek sa kojim smo se svi slagali. Ipak, odluka je njegova, mi smo tu da je ispoštujemo, a takve stvari se dešavaju u fudbal. Lično nisam osećao pritisak pre utakmice, jer sam profesionalac i znao sam da ćemo na svaku situaciju dati upravo odgovor na terenu, što smo i pokazali – zaključio je iskusni španski defanzivac.

Izvor Večernje novosti