Prodaja Pavlovića rešenje za izlazak iz krize!?

Pet utakmica u statusu startera za prvi tim, od toga – čak i u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, bile su dovoljne Partizanu da u evropski izlog, sa natpisom – biser, stave 17-godišnjeg Strahinju Pavlovića.

Skauti velikih, platežno moćnijih klubova, sa opisom radnog mesta – praćenje vunderkindova (Srbija poznata kao nepresušno tle), napunili su beležnice impresijama o talentovanom štoperu, naročito svedočeći početkom marta najvećoj ovdašnjoj svetkovini fudbala.

Pavlović je hrabro zakoračio pod blještavu svetlost reflektora, brzopotezno osetivši slast i gorčinu: na dobro izdanje iz duela sa komšijama, oličeno u „stavljanju u džep” opasnog Ričmonda Boaćija, nadovezao se kiks protiv Radničkog, ispostavilo se – inicijacija nezapamćene krize u Humskoj.

„Promaja” u klupskoj riznici, plus – činjenica da će novac od sponzorskih ugovora (dobijen unapred!) da bude utrošen za saniranje dugova u cilju zelenog svetla na monitoringu UEFA i dobijanju licence za evrokupove, navele su Partizanovu vrhušku na rešenje: zašto ne prodati Strahinju Pavlovića?

Podsetimo, crno-belima kroz prošlost nije bilo strano da pribegnu transferima tinejdžera: Matija Nastasić, tek sa izvađenom ličnom kartom i bez ijedne zvanične utakmice za seniorski tim, u leto 2011. otisnuo se u Fjorentinu?!

Ima li interesovanja za stasitog Šapčanina?

Šuška se da je prvo zapao za oko Špancima, potom, službeni put generalnog direktora Miloša Vazure u Italiju zagolicao je maštu da bi bio rado viđen i na Apeninima. Međutim, na Topčidersko brdo, bar za sada, nije stigla nijedna zvanična ponuda…

Za koliko bi para Parni valjak izdao ispisnicu Strahinji Pavloviću već ovog leta?

Prelazak Nikole Milenkovića u proleće 2017. u Fjorentinu (takođe prodat tokom sezone) za 5,1 milion evra postavio je, ipak, neke standarde…

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *