Pejdž o Đorđeviću: Očigledno da je legenda ovde

Ovih dana posebno slušam o Đorđeviću, znam da je on ovde legenda – kaže plej crno-belih

Ko je poranio za ovim?! Zapitao je Rade Zagorac gledajući u grančicu Badnjaka, koja je nekoliko trenutaka pre toga bila u rukama Markusa Pejdža.

– Možda bi on mogao da mi malo bolje pojasni ovdašnje običaje – uzvratio je na to Amerikanac koji već godinu dana kroz Evropu putuje sa srpskim pasošem…

Pre svega toga, sa organizatorom igre Partizana pričali smo baš o Božiću. O onome što već zna o ovim prazničnim danima u njegovoj drugoj domovini.

A već zna da…

– Znam da je Badnjak neka vrsta božićnog drveta… Da se u nekom trenutku… – tu je zastao, kao da je tražio pravu reč.

– Zapali – dodajemo, kako bismo skratili potragu…

Pejdž je na to samo klimnuo glavom, pa dodao:

– Da, na to sam mislio. Ali nekako mi je to „zapali“ zvučalo uvredljivo. Nisam želeo da zvučim kao neko ko ne poštuje tradiciju – uzvratio je Pejdž.

Posle kratke pauze, omaleni Amerikanac je dodao:

– To je deo o kome ima još mnogo toga što moram da naučim, što mogu da istražim.

Posle svega – jedno mu je već sada potpuno jasno. Nije važno kako ko broji dane, prema kom kalendaru, pa i da li se na Badnji dan pali Badnjak, suština Božića je porodica. LJubav! Da su svi na okupu. NJegova najbolja sećanja na ovaj, najradosniji hrišćanski praznik, nisu vezana za poklone koje je tada dobijao, već baš za porodična okupljanja.

Za razliku od njega, navijači Partizana će svoj „božićni poklon“ dobiti malo kasnije – u sredu, 8. januara, u Beograd stiže Virtus. Biće to pravi spektakl. Zbog važnosti meča, koliko i zbog kvaliteta rivala, a najviše jer će po prvi put kao trenera protivničkog kluba navijači gledati Aleksandra Đorđevića.

To ime znaju svi. Zna i Pejdž.

– Slušao sam o Đorđeviću. Posebno se ovih dana priča o njemu. Očigledno da je legenda ovde. Navijači ga obovažvaju. I znamo za tu njihovu povezanost, teško je takve stvari ignorisati. Ali, sve je to deo igre. Za mene je malo drugačije, jer nisam odrastao ovde. Ali, ostali imaju neke veze. Siguran sam da će atmosfera biti „luda“. I veoma smo uzbuđeni zbog svega toga.

Tekst Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *