Partizan traži rešenje za blokadu zbog transfera bivšeg igrača!

Aktuelno rukovodstvo FK Partizan susretalo se u prethodne četiri godine sa mnogim problemima nastalim za vreme mandata Dragana Đurića, tako da im najnovija situacija nije nepoznata.

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura potvrdio je “Žurnalu” da je klupski račun u blokadi zbog dugovanja od 167.000 evra koje je Partizan trebalo da plati na ime transfera Nikole Vujovića.

Crnogorski fudbaler prešao je u Partizan pre deset godina iz budvanskog Mogrena. U to vreme dogovoreno je obeštećenje u visini od 400.000 evra, od kojih je samo polovina uplaćena na račun crnogorskog kluba.

Svima je poznato da se Mogren u međuvremenu ugasio, ali izgleda da to ne znači da je Partizan rešio problem jer sumu od 167.000 evra sada potražuje firma “Bonum” koju predstavlja bivši fudbaler Crvene zvezde Branko Bošković!

Od Prvog osnovnog suda u Beogradu zahtevamo da se izvrši ponavljanje postupka usled činjenice da formalni tužilac, FK Mogren, više ne postoji, samim tim – ni potraživanje. Međutim, sud ne reaguje do dana današnjeg, na snazi ostaje prethodna presuda“, objašnjava potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

Tu na scenu stupa bivši igrač Crvene zvezde Branko Bošković koji je u ime firme “Bonum” angažovao advokata kako bi se na osnovu presude izvršila naplata potraživanja.

Nadležni javni izvršitelj na osnovu rešenja o izvršenju i zahteva Branka Boškovića blokira Partizanov račun na blizu 200.000 evra“, podvlači Vuletić.

Da tu neće biti kraj borbe Vuletić potvrđuje izjavom da je već uložena žalba na izvršenje, uz konstataciju da Partizan ima dobre pravne argumente u ovom slučaju.

Ovo je samo jedan u nizu “kostura iz ormana”, kako su u prethodnim situacijama čelnici kluba iz Humske nazivali ovakve momente, koje je stara uprava ostavila u amanet naslednicima.

Partizanov račun blokiran je već dve nedelje i treba reći da je ovo najduži period blokade od dolaska nove uprave na čelo kluba iz Humske.