Partizan traži od članova skupštine FSS da se o tituli Zvezde iz 1946. izjasne imenom i prezimenom!

Crno-beli predaju pismeni zahtev o promeni načina glasanja, u želji da utvrde kako delegati zaista razmišljaju o odluci Pravne komisije da trofej od pre sedam decenija dodeli Crvenoj zvezdi

Foto: MN Press, Telegraf

Pretposlednja tačka današnje redovne Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, koja će se održati od 13 časova u Staroj Pazovi, ticaće se sporne titule šampiona, koja je, na predlog Pravne komisije FSS, minule sedmice dodeljena Crvenoj zvezdi.

Ipak, Partizan koji se najviše protivio takvoj odluci, spremio je za delegate najvišeg tela specijalan zahtev, koji bi mogao da demaskira ko i kako zaista razmišlja o pomenutoj odluci i da li je to i stav bivših “partizanovaca” koji čine krovnu organizaciju našeg fudbala.

Naime, crno-bele će u Skupštini predstavljati generalni direktor kluba Miloš Vazura, koji će predati zahtev kluba iz Humske o izmeni načina glasanja.

Član 39 Statuta Fudbalskog saveza Srbije, tačka 3, podrazumeva javno glasanje, ali dizanjem ruku, ne ličnim izjašnjavanjem.

FK Partizan papir

Foto: Telegraf

Upravo na tome iz Partizana insistiraju u pomenutom zahtevu, tražeći da svaki delegat bude prozvan po imenu i prezimenu i da se izjasni u vezi sa odlukom Pravne komisije da titulu iz 1946.godine dodeli Crvenoj zvezdi.

U celoj priči postoji i mali paradoks, jer će o predlogu crno-belih “skupštinari” prvo morati da glasaju javno, ali po Statutu-dizanjem ruku. I tek onda, ako predlog prodje, u šta je teško verovati s obzirom na “klimu” koja vlada u našem fudbalu, promeniće način izjašnjavanja.

Telegraf je juče pisao, najavljujući današnje zasedanje Skupštine Fudbalakog saveza Srbije, da će na dnevnom redu biti deset tačaka, a da je pomenuta, u vezi sa titulom oko koje su se sporili Partizan i Crvena zvezda, pretposlednja deveta na spisku. Što takodje, izmedju redova, govori dosta toga…
Tekst:Telegraf sport

(Z. Ivković)