Partizan nikad nije ispao u Skandinaviji, izraziti favorit i protiv Moldea

Viking i Hamarbi u vremeni kad se to pitanje nije ni postavljalo, Đurgarden je već bio muka, Helsinki se preživeo mnogo lakše, drame je bilo i protiv Tromsa, da bi HB Toršavn i Nordsjeland već bili rutinski odrađen. Sve skupa, kad je Partizan igrao protiv ekipa iz nordijskih zemalja po pravilu je prolazio dalje, pa se navijači nadaju da ni predstojeći dvomeč s Moldeom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope neće biti nikakav izuzetak.

A da ne bi trebalo da bude potvrđuje i kvote Mozzart kladionica, koje kažu da je kec na prvom meču u Beogradu vredan kvote 1,75, iks se plaća sa 3,50, a dvojka sa čak 5,10.

Međutim, u ovom trenutku mnogo zanimljivije od tih osnovnih kvota su one koje govore o šansama suprotstavljenih ekipa da prođu dalje. Naime, odsteri Mozzart kladionica kažu da se šanse Partizana da ode u grupnu fazu Ligu Evrope mere kvotom 1,55!

Sa druge strane, kvota da Molde ide dalje je 2,45.

Pre no što se samo na kratko podsetimo i pređašnjih duela crno-belih sa Skandinavcima – u širem smislu,  u užem tu potpadaju samo Švedska, Norveška i Danska – da pomenemo još samo da se, uprkos otvorenom fudbalu kome teže obe ekipe, ne očekuje revija golova već u uvodnih 90 minuta. Kvota na 3+ je okruglo 2,00, dok je tip da ćemo videti 0-2 gola skromnijih 1,72.

Za kraj, evo i kratke istorije sudara Partizana sa timovima iz skandinavskih zemalja…

1983: Viking (5:1, 0:0)
2002: Hamarbi (4:0, 1:1)
2003: Đurgarden (1:1, 2:2)
2010: Helsinki (3:0, 2:1)
2012: Tromzo (1:0, 2:3)
2014: HB Toršavn (3:0, 3:1)
2018: Nordsjeland (3:2, 2:1)

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Jedan komentar

Ostavite komentar
  1. Sve ovo treba zaboraviti,kakve kvote kakvi bakraci.Sve se radi ne bi li se Partizan neosnovano uljuljkao,a ako prodje- protivnik prikazao kao slabasan tim.Ali zato je STRASNI Helsinki ispao od Rige i o tom mocnom rivalu ciganstura iz rupe se cuti.Pa naravno to je portal jos jednog sponzora ciganije mozzarta.Pored ovoga, da ne pisem komentar na svaku vest,ubedjen sam da je Nikolic,koga je Savo otpisao duplo bolji igrac od Ozegovica,ali to je Savina stvar,samo Nikolica niposto ne pustajte u Vojvodinu,ako niste bas totalni idioti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *