“Partizan je bio najbolji, a koronavirus ga je zaustavio”

Osnivač portala “Sportando” i čuveni sportski novinar Emilijano Karkija bio je gost 110. epizode podkasta “Sa terena”.

Kada pričamo o evropskoj košarci i transferima u istoj, portal “Sportando” se često nađe u tim razgovorima.

Karkija je o svim aktuelnostima vezanim za evropsku košarku razgovarao je sa našim novinarima Stefanom i Lukom Nikolićem.

On veruje da će nivo Evrolige, barem što se tiče elite, ostati na visokom nivou, ali se brine za Evrokup.

Ne samo zbog nemogućnosti prosečnih evropskih klubova da privuku igrače koje su privlačili prethodnih sezona, već i zbog dosta kompetetivne FIBA Lige šampione – takmičenja koje je Partizan navodno odbio kako bi ostao u Evrokupu.

“Mislim da je njihov cilj Evroliga, a oni ne mogu u Evroligu kroz košarkašku Ligu šampiona. Kada potpišete ugovor sa Ligom šampiona, onda morate da potpišete višegodišnji ugovor i morate da im date garancije, jer vam plaćaju, da ćete narednih tri, četiri ili pet godina igrati njihovo takmičenje. To bi značilo da Partizan narednih pet sezona neće igrati Evroligu, tako da su zato izabrali da ostanu u Evrokupu i vide da li mogu da dođu do Evrolige tako što će osvojiti Evrokup ili doći do finala”, rekao nam je Karkija o objasnio:

“To će biti teško jer oni su ove sezone imali velike šanse. Nažalost, koronavirus im je zaustavio najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina. Ne znam da li će sledeće sezone biti jaki kao ove sezone, pogotovo zato što su izgubili i Trinkijerija koji je učinio da igraju prelepu košarku”.

Izvor BB92. Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *