Partizan glasao protiv proširenja Superlige!

U Humskoj smatraju da bi liga sa 20 klubova samo dodatno izgubila na kvalitetu

Zajednica Superlige i Prve lige Srbije će danas održati Skupštinu, koja će delom biti izborna, a na zasedanju će se takođe raspravljati o završnici aktuelnog i planu i formatu takmičenja u narednoj sezoni.

U vezi sa tim klubovi su slali svoje predloge, pa saznajemo da je Partizan protiv proširenja lige, što je u pisanoj formi i poslato čelnicima zaduženim za takmičenje.

Naime, postoji ideja da Superliga Srbije naredne sezone broji čak 20 klubova i ona se poslednjih dana zagovara tako glasno da sve naprosto sluti da je odluka već doneta i da će konsultacije i rasprava biti održani samo radi pro forme.

Zajednica je tim povodom na upit poslala zahtev klubovima da se izjasne, ne bi li se dobila nekakva slika trenutnog razmišljanja, ali sve sluti na to da će najjače takmičenje dobiti još četiri nova člana, što se Partizanu očito ne dopada.

U Humskoj smatraju da bi takmičenje sa tolikim brojem klubova dodatno izgubilo na kvalitetu, jer Srbija prosto nema bazu za tako nešto, te da bi prvo trebalo rešiti neke prioritetnije stvari sa uslovima, infrastrukturom, terenima na kojima se igra, pre nego što se i razmisli o povećanju broja klubova.

Otuda je odgovor iz Humske u vezi sa proširenjem lige negativan, ali je pitanje da će takav kluba imati uticaj ili će biti samo “kap u moru” prilikom donošenja odluke koja se već nazire…

Izvor Telegraf sport

Jedan komentar

Ostavite komentar
  1. Infrastruktura, kvalitet…blablabla. A Grafičar, zvanična ciganska filijala,u Superligi i neregularnost to nema veze! Bagro naprednjačka! Odvratnije mi je vaše udvorištvo nego sam vučić!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *