Partizan – Čekajući najveće pojačanje… Šta se dešava?

Košarkaši Partizana, gledajući rezultate koje su ostvarili tokom pripremnog perioda, ovog leta su možda i nadmašili očekivanja.
Pred znatno izmenjenim timom Andree Trinkijerija padale su i evroligaške ekipe poput Makabija ili Fenerbahčea, kao i silno pojačani Mornar, a u generalnoj probi u ”Areni” savladan je i atinski AEK posle preokreta sa 86:80.
Sve to je ostvareno bez reprezentativca Stefana Birčevića, koji posle povratka iz Kine tek treba da se potpuno uključi u rad sa novim timom i on bi mogao da crno-belima donese i kvalitet više od početka sezone.
Ali, osim njega, u Partizanu očekuju još jednog igrača. Prema informacijama iz kluba, poslednje pojačanje biće na poziciji beka šutera, trebalo je da to bude Gaudlok, potom su se pominjali i Kilpatrik i Zelden, ali onda je usledilo zatišje u tim spekulacijama, pa se stiče utisak da je serija pobeda tokom pripremama pomalo uljuljkala crno-bele, uz uverenje da im možda to pojačanje i nije preko potrebno u ovom trenutku, odnosno da se ne mora žuriti sa izborom.
U svakom slučaju, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je nedavno naglasio da izbor mora da bude pravi, da igrač koji bude doveden mora da opravda epitet pojačanja.
Velike promene crno-beli su napravili i na centarskim pozicijama, tu su sada samo 203 cm visoki Mozli, uz njega i Parahovski (211 cm), a Partizan se odrekao usluga mladog Marka Pecarskog koji je sinoć prešao u FMP.
Mnogo jasnija slika o trenutnom kvalitetu ekipe Partizana i da li je još jedno pojačanje preko potrebno videće se od 26. do 29. septembra na Superkupu u Zagrebu, pogotovo ako dođe i do susreta sa takođe pojačanom Crvenom zvezdom

Izvor Sportske net

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *