NIKOLA JANKOVIĆ:Kup dolazi u pravom trenutku za nas

Košarkaš Partizana Nikola Janković rekao je da tim spremno dočekuje završnicu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Crno-beli sutra od 19.30 u četvrfinalu igraju protiv čačanskog Borca i počinju odbranu trofeja osvojenog prošle godine.

“Kup dolazi u pravom trenutku za nas, imamo dobar momentum. Imali smo par dana odmora, a u ovom ritmu dani odmora znače mnogo za nas. Imali smo dobru pripremu. Mislim da idemo spremni, probaćemo da obranimo ono što smo smo uradili prošle godine. Radi se o jako kvalitetnom timu, koji je jedan od lidera ABA 2. Imaju jako dobar tim. Fokusiani smo na sebe i našu igru, pa korak po korak”, rekao je Janković novinarima pred put u Nišu.

Janković je istakao da je fokus na prvi meč, jer je Kup specifično takmičenje.

“Iskreno, ne razmislsljamo o polufinalu i finalu. Kup je jako specifičan, jedna utakmica može da odlucuci sve, jedna četvrtina… Opušteni smo, idemo korak po korak i to je jedini pravi način da se dođe do finala”, rekao je Janković i objasnio koliko je prošlogodišnja titutla uticala na ekipu.

“Kup dolazi kako presek stanja. Prošla godina je za sve nas bila jako čudna. Promenio se trener na polusezoni, ja sam došao dva meseca pred Kup, Ognjen Jaramaz došao par dana pre… Sada je drugačije. Imamo stabilnu ekipu, stabilnu sezonu i dobro nam dođe kao presek stanja i presek polusezone, da vidimo gde smo i da li šta treba da se menja”.

Centar iz Vranja, koji je danas proslavio 26. rođendan, kaže da se ekipa u Nišu uvek lepo provede i da se oseća kao kod kuće.

(Kurir sport-Tanjug)