NEMANJA MILETIĆ:Voleo bih da nas ova situacija sve zbliži

Nemanja Miletić, prvotimac Partizana i jedan od sve ređih fudbalera iz naše lige među reprezentativcima, smatra da će posle korone da se promeni ne samo fudbal nego ceo svet

Ovu sezonu Nemanja Miletić i oni kojima srce kuca za Partizan pamtiće po njegovom golu u Moldeu, koji je „crno-bele” uveo u Ligu Evrope, a svi mi zajedno, pa i oni, ako takvih uopšte ima kod nas, koji ne prate sport, po prekinutim i otkazanim takmičenjima.

O tome kako je primio odluku o tome da se napuste stadioni i pređe u „kućni pritvor” jedan od sve ređih fudbalera, koji su iz naše lige dospeli na spisak reprezentativaca kaže:

– Nismo očekivali da će biti zaista ovako alarmantno. Mislili smo da će možda proći desetak dana i da ćemo moći ponovo da se vratimo svakodnevnim aktivnostima. U početku nije bilo lako, jer smo navikli na stalne obaveze i trening i trebalo je sigurno desetak dana da se priviknemo na nov ritam života. Tek kada ostaneš bez nekih stvari vidiš koliko ti one fale.

O životu bez utakmica Miletić je rekao:

– Kao i svi, kod kuće smo. Dobili smo kako da svakodnevno treniramo. Čitamo, gledamo televiziju… Nije isto kao kada ste u trening-centru i trčite po travi i kada ste u četiri zida. Ali, shvatili smo da je ovo za dobro svih nas i da ako budemo svi poštovali procedure, vanredno stanje će kraće trajati. Stoga apelujem na sve da ne izlaze, da budu u kući, jer ćemo tako brže početi sa normalnijim životom.

Na pitanje koliko je zabrinut zbog ove zaraze Miletić je odgovorio:

– Ja sam sa Kosova, muškarac sam i u životu sam, i kao dete, bio svedok mnogo gorih stvari od korone. Virus se brzo širi, može svakoga da napadne i niko nije pošteđen. Pratim uputstva, čuvam se, moja porodica i devojka takođe i nadamo se najboljem.

O tome da li će sezona da se nastavi Miletićev stav je ovakav:

– Fudbal pobeći neće. Sada je važno da smo svi zdravi i na broju, a kada bude ponovo krenuo radovaćemo mu se još više.

Sa svih strana sveta čujemo predviđanja kako će da bude kad korona prođe. U središtu pažnje je ekonomija, a kakve će prilike da budu u svetu fudbala?

– Mislim da će se promeneti ceo svet, a ne samo fudbal, – smatra Miletić. – Ali ono što bih ja voleo jeste da nas ova situacija sve zbliži, da ljudi, kada to bude bilo moguće, dođu na stadion da se druže, gledaju fudbal, košarku, jer kao što vidimo, život može da se promeni u sekundi. Otuđili smo se dosta i ako treba neka pouka da se izvuče iz ovoga to je da se vratimo prirodi i nama samima.

Miletiću ove sezone ističe trogodišnji ugovor. O svojim daljim planovima je rekao:

– Znate kako se kaže: mi pravimo planove, a Bog nam se smeje. Da smo zdravi, pa polako.

Izvor Politika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *