Mural u Humskoj posvećen Čika Trbi(FOTO)

Lep gest Partizanovih navijača

Mural u Humskoj posvećen Čika Trbi

Prošle su dve godine otkako je Dušan Trbojević napustio ovaj svet, međutim, čuveni lovac na talente i dalje živi u srcima ljubitelja fudbala naklonjenih crno-belima. Navijači Partizana, okupljeni pod imenom Grobarski trenš romantizam, u saradnji sa grupom JNA, odužili su se čuvenom Čika Trbi muralom u Humskoj 1.

Verno dočaran, sa prepoznatljivim osmehom, Trbojevićev lik osvanuo je na zidu u podnožju severne tribine stadiona, samo nekoliko mesta daleko od još jednog murala, posvećenog generaciji iz 1966. koja se domogla finala Kupa evropskih šampiona.

Podsetimo, na stadionu su još murali legendarnog napadača Dragana Mancea, bivšeg virtuoza Momčila Vukotića, kao i nedavno preminulog navijača Miroslava Gajića poznatijeg kao Miša Tumbas. Odsad i Dušana Trbojevića, koji je Partizan zadužio dugogodišnjim radom u Omladinskoj školi fudbala, pronalaskom i brižljivim oblikovanjem igrača koji su kasnije ili nosili dres prvog tima ili pravili zapažene karijere u inostranstvu, a klubu donosili ogroman novac. Navijači taj doprinos nekadašnjeg igrača, trenera, kasnije i skauta i te kako zunaju da cene.

Podsetimo, Grobarski treš romantizam je ukrasio i veliki broj zgrada u Beogradu likovima bivših asova Partizana ili navijača kluba, uglavnom poznatih umetnika.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *