Marko uvek prvi!

„Srpski” Videoton, kolo pre kraja, overio prvo mesto – uz ludu feštu u Sekešfehervaru, posle liderskih pozicija sa Partizanom i Olimpijom, Nikolić šampion sa crno-belima i Videotonom , trofej podigli Danko Lazović, Marko i Stefan Šćepović, Radoje Smiljanić i Goran Basarić.

Videoton se ponovo ukotvio na vrhu Mađarske. Šampionskim zvezdicama iz 2011. i 2015, prišivenim lavovskim zaslugama srpskih protagonista na terenu, u nedelju je dopisana treća. I to s neviđenom, simbolično izgraviranom pozlatom, srpskog stručnog štaba i igračkog trija!

Ovog puta uz raritet više – srpski trener prvi put u ulozi gazde mađarskog fudbala. Marko Nikolić, trener iz serije „vanserijskih”, predodređen za rušenje granica i šampionske radove… Kolo pre kraja srušen je Honved u, kakve li simbolike, duelu odlazećeg i budućeg šampiona. Primopredaja vlasti za bujicu emocija u Felčustu i Sekešefehervaru.

– Ludnica, ne znam da li se to pamti… Skoro čitav gradić Sekešefehervar, u prevodu Beli grad, pratio je meč na video-bimu, u ponoć nas je na trgu dočekala masa od ni sam ne znam koliko hiljada navijača. Nije bilo spavanja, ugostio nas je potom gradonačelnik, formalni deo završili smo oko dva sata po ponoći. I Videoton ima svoj balkon… – sa čujnim zadovoljstvom preneo je Marko Nikolić siže burne noći, dok je juče hitao ka svom Beogradu.

„Uspeli” su i prijatelji iz Beograda i Srbije da se probiju kroz šumu poruka i zaiskre na ekranu Markovog telefona.

– Dobio sam 300 poruka. Odgovorio sam svima, hvala svakome ko se setio. Neka ne zamere što su, možda, morali da čekaju duže vreme. Javili su se partizanovci, prijatelji, stari drugari iz privatnog života. Možda je to još jedan dokaz da smo uradili dobru stvar.

Odmor je za većinu već počeo. Kratrotrajan raspust potrajaće do četvrtka.

– Vratićemo se u Budimpeštu u četvrtak, da završimo sezonu. Videoton ima pet mađarskih reprezentativaca, Anela Hadžića, povremenog člana BiH, plus veliki broj članova mlađih selekcija. Odmor, od svega desetak dana, pa u nove pobede. Evropa već zove!

Da je u Nikolićevom slučaju svaka slučajnost isključena potvrđuju i egzaktni podaci – u poslednje četiri sezone sa tri različita tima uvek je bio prvi. Liderske pozicije nisu mi bile dovoljna brana za smene u Partizanu i Olimpiji, sa crno-belima je lane osvojio duplu krunu, Videoton je napokon doveo do titule. I ne čudi što su Mađari odavno rešili – hoćemo tog momka i dogodine na klupi!

– Raduje me apsolutna stabilnost unutar kluba i foto-finiš u poslednja tri susreta – maksimalan učinak, uz gol razliku 8:0. U jeku proleća, dok je Videoton bio na drugom mestu, klub je izašao sa predlogom novog ugovora. Poverenje je esencija našeg odnosa i dokaz da našoj struci menadžment apsolutno veruje. Očekujem da brzo, do kraja nedelje stavimo potpise na produžetak saradnje. Ostala je dilema da li će trajati dve, ili tri godine…

Mađarski plavo-crveni, očekujući evropske izazove, broje dane i do povratka kući – u Sekešfehervar.

– Stadion se završava, prve mečeve u Evropi igrćemo u Felčustu. A, red je da se potom preselimo u naš Beli grad. Samo da potraje… – poželeo je Nikolić u brzoj vožnji od Pešte do Beograda.

Baš kao što je navikao navijače i poštovaoce njegovog rada. Nije slučajno…

Tekst preuzet sa portala : Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *