Luka Stojanović: Ja sam obećanje Partizanu ispunio…

Jedan vazdušni duel u borbi za loptu bio je koban za Luku Stojanovića, srpskog internacionalca u dresu Čikago fajer.

Pri doskoku je stradao medijalni ligament kolena. Pokušao je Luka da nastavi meč sa San Hozeom, ali povreda je bila jača… Usledila je izmena, potom povratak u Čikago iz MLS “balona” u Orlandu. I uspešna operacija.

Povreda, zbog koje će nekoliko meseci biti van stroja, ipak nije pokvarila njegov utisak o kod nas ne baš praćenoj MLS u koji je stigao krajem februara, potpisavši trogodišnji ugovor sa Čikagom.

“Kada sam dobio poziv Čikaga, i sam sam bio malo skeptičan, jer je kod nas bilo uvreženo mišljenje da je vreme za MLS tek pred kraj karijere. Međutim, brzo sam prikupio informacije. Na kraju, kada sam stigao u Čigao, video sam zapravo koliko je kompletna organizacija i kluba i Lige daleko iznad mnogih šampionata u Evropi, a znate da sam pre Čukaričkog nekoliko sezona proveo u inostranstvu”, kaže Stojanović, doskaršnji fudbaler Čukaričkog za Nova.rs.

Ni interesovanje gledalaca nije manje nego na Starom kontinentu, iako američki mediji u prvi plan ističu četiri “mejdžor lige” (NFL, NBA, MLB i NHL).

“Naravno da su više naklonjeni nekim drugim, tako da kažem tradicionalnim sportovima, ali vole fudbal, odnosno soker, kako ga oni zovu. Pa pogledajte, mi smo ove sezone odlučili da se vratimo na čuveni ‘Soldžer fild’. Trebalo je da odigramo meč sa Atlantom. Samo u nekoliko dana prodato je više od 30.000 ulaznica. I sigurno bi bile pune tribine. Nažalost, krenula je pandemija.”

Upravo tokom pandemije, Čikago, ali i kompletna MLS, pokazali su jačinu.

“Mislim da smo mi prvi počeli sa organizovanim igranjem u ‘balonu’, ili ‘mehuru’, zovite to kako hoćete. Zaista je bilo sve prefektno, odnosno i jeste perfektno organizovano, samo što sam ja, zbog povrede, morao da napustim kampus.”

Luki, dok se oporavlja, ostaje da utakmice gleda na TV, ne samo MLS, već i drugih liga. Ne propušta ni srpsku Superligu.

“Pa, kako bih to propustio. Odatle sam potekao, tu sam postao igrač. Dok je bila pauza ovde sam gledao mečeve naše Superlige. I mogu da vam kažem da uopšte nije loša. Znam da će mi neko prebaciti, ali imamo mi zaista odličnih igrača, bilo je i odličnih duela. Treba malo više sebe da cenimo.”

Kada pomije našu Superligu, nemoguće je da se preskoči Lukino remek delo iz prošle sezone kada je s pola terena “Marakane” poslao i loptu i Milana Borjana u mrežu Zvezdinog gola.

To mu je bio treći gol na trećem uzastopnom meču Čukaričkog i Crvene zvezde, a za prvi je vezana jedna manje poznata anegdota.

“Znate da sam kao dete prošao školu Partizana. I navijam za Partizan odmalena… Veče pred duel Zvezde i PSŽ, odnosno nekoliko dana pre meča Čukaričkog i Zvezde, bio sam na sastanku s mojim agentima, koji su pak kasnije imali sastanak sa čelnicima Partizana.”

Sasvim slučajno dolazi do susreta Luke i crno-belih…

“Da ne misli neko da je bio u pitanju bilo kakav dogovor, jednostavno se tako desilo. Seli smo na zajedničku večeru… I tako se razvije priča naravno o fudbalu… Čelnik Partizana mi na kraju poželi sreću u duelu sa Zvezdom i da dam gol. Ja kažem: Daću sigurno. On, da li u šali, ili ne, dodaje da ako postignem, dolazim u Partizan. Pruži ruku, znate ono kao kada se dogovorite…”

Posle nekoliko dana Luka je zatresao mrežu crveno-belih. Zatim i u drugom duelu sa Zvezdom opet, pa u trećem… Ali, poziv iz Partizana nikada nije stigao…

“Ja sam ispunio obećanje…. Iskreno, i sam sam uvek imao veliki motiv i jedva čekao susrete sa Zvezdom, bez obzira da li mi je neko nešto rekao ili ne…”, kroz smeh završava Stojanović.

Tekst preuzet sa portala Nova.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *