“Kad bi neko ušao u kancelariju mislio bi da se vodi TREĆI SVETSKI RAT!”

Savo Milošević govorio je o promenama u stručnom štabu ovog leta i poručio: “Razumem znatiželju, ali nije se desilo ništa turbulentno ili problematično”.

Savo Milošević dao je tokom priprema na Zlatiboru intervju za “TV Arena Sport” čiji smo prvi deo čuli prošle nedelje, kada je poručio da Partizan ima “namešten tim i da napada titulu”, dok se u drugom delu razgovora dotakao teme igračkog kadra i stručnog štaba…

Na pitanje da li je Partizan popunjen na svim pozicijama – dao je potvrdan odgovor istakavši da bez obzira na sumnje javnosti, na mestu desnog beka ima dvojicu kvalitetnih igrača.

Pored standardnom Nemanje R. Miletića na toj poziciji vidi i Aleksandra Lutovca.

“Lutovac vidi da može tu da napreduje mnogo i prava je šteta što se povredio u decembru. Sada bismo već imali mladog i kvalitetnog beka, on je i dalje mlad, a pokazao je da može da odgovori na toj poziciji umesto gore. Odigrao je četiri-pet utakmica na desnom beku i spremamo ga za to”, naveo je Milošević dodavši da je Makija Banjaka primetio na prijateljskoj utakmici sa Olimpijom.

U igračkom kadru nije bilo mnogo promena, došao je još samo Dušan Lalatović, dok je jedna krupna viđena u stručnom štabu.

Otišao je pomoćnik Milan “Đumi” Đuričić, a na njegovo mesto seo je Radovan Ćurčić.

“Sve je to normalno kod nas. Mi smo svi prijatelji van profesionalnog dela. Moja prva zamisao kada sam bio trener je dogovor sa Radovanom, pa je Đumi uskočio neplanirano i pomogao žestoko. Sarađivao sam sa Ćurčićem u FSS i poznajemo se dobro. Razumem znatiželju, ali nije se desilo ništa turbulentno ili problematično. Promena je bila prirodna i normalna. Đumi je meni izašao u susret i pristao da pomogne u tom momentu iako nikad nije bio pomoćnik”, naveo je trener Partizana.

Na pitanje da li je bilo situacija kada je “Đumi” imao savet koji nije poslušao Milošević, pa se posle toga pokajao – trener Partizana je odgovorio da uvek ima konstruktivnih rasprava.

“To su sad detalji i nije bitno. Bitnija je druga stvar, a to je da mi u stručnom štabu često raspravljamo o načinu rada i metodologiji na dnevnom nivou. Jedan plan koji napravite je samo okviran i često se menja u zavisnosti na okolnosti”, kazao je trener Partizana.

“Kad bi neko ušao u našu kancelariju mislio bi da se vodi Treći svetski rat. To je suština našeg posla, dešavalo se da dodnosimo odluke s kojima se možda on nije složio, ali sam često i ja menjao odluku nakon što je on predložio. Trebalo je da donesemo najpametniju odluku. Pet ili osam glava je pametnije od jedne. Svi oni imaju iskustvo i kad dobro prorešetamo dođemo do boljeg rešenja i potrebna je rasprava, to je stvaralački proces i to donese bolje rešenje”.

Istakao je da posle završetka igračke karijere nije bio spreman da počne trenersku prosto jer mu je bilo muka karantina i putovanja, pa je želeo da odmori, ali je brzo shvatio…

“Moj temperament, mentalitet i karakter je mnogo više vezan za teren nego kancelariju i moram da budem korektan i realan prema sebi kada donosim odluke”, kazao je Milošević koji je radio pri FSS, kao i u UEFA

Tekst preuzet sa portala Arena sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *