Evo kako će izgledati vaterpolo tim Partizana u narednoj sezoni

Činilo se da mlađe od toga ne može. Ipak, i ovog leta prinudni trend podmlađivanja na Banjici je nastavljen.

Stefan Ćirić, mladi stručnjak koji je tokom prošle sezone zamenio Milenkovića, a zatim ekipu doveo do duple krune, sada kreće sa još mlađim timom.

Jeste ekipa mlada, ali zadovoljan sam. Momci su talentovani, željni rada. Ono što im fali je vreme, ali kroz utakmice će svakako da napreduju – kaže Stefan Ćirić.

Okosnicu će da čine momci koji su ovog leta na Evropskom prvenstvu za juniore u Beogradu bili u selekciji Vladimira Vujasinovića, osvojili bronzu. Tu su još od „starosedelaca” Filip Janković, Andrejević i Manojlović. Ostao je i mladi crnogorski reprezentativac Radanović.

Sa Banjice je otišlo čak deset momaka, stigla su trojica: Dimitrije Rističević, Srđan Aksentijević i Nikola Radonjić.

Dolaskom Rističevića i aksentijevića dobićemo na iskustvu. Mnogo će da znače ovom mladom timu – naglašava Ćirić, uz dodatak da će Rističević predvoditi ekipu kao kapiten u predstojećoj sezoni.

Crno–bele očekuje borba na čak četiri fronta: Prvenstvo Srbije, Kup Srbije, Regionalna liga i Liga šampiona.

Nemamo precizirane ciljeve, ali Partizanova obaveza je da uvek ide na najviše domete.

Vatreno krštenje mlada Partizanova ekipa imaće u subotu (19 časova) u Kotoru gde u prvom kolu A1 grupe Regionalne Triglav lige gostuje Primorcu.

Idemo u kotor s namerom da osvojimo prve bodove već na startu. Očekuje nas zanimljiv, verovatno i neizvestan meč. Damir Crepulja i Antonio Petrović su im najiskusniji, oni „vuku” igru.

U taboru aktuelnog šampiona Srbije veruju da će iako mladi, biti konkurentni u „jadranskom” društvu.

Verujemo da možemo sa svima da budemo ravnopravni, možda s izuzetkom Juga. Plasman među najbolja četiri tima posle ligaškog dela bi bio uspeh za Partizan – zaključio je Stefan Ćirić.

Trio na klupi uz Ćirića
Uz prvog trenera Stefana Ćirića na klupi crno-belih ove sezone sedeće: trener Aleksandar Nikolić, trener golmana Nikola Radojičić i kondicioni trener Vladimir Pavlović.
Izvor : Sportski žurnal