Dušanov tata: Hvala, Srbijo!

Mondo piše…

Otac malog Dušana Todorovića, koji je hitno poslat na operaciju u Španiju kako bi mu bio spasen život, zahvalio se svima na velikoj pomoći u prikupljanju novca za lečenje.

Dušan Todorović, četvorogodišnji dečak koji je ujedinio Srbiju i “naterao” nas sve da se setimo zaboravljenog ili potisnutog osećaja solidarnosti, prebačen je na hitno lečenje u Španiju.

 Mali Duki je zahvaljujući mnogima od vas/nas pobedio u trci sa vremenom, ali njegovom lečenju i nadamo se uspešnom oporavku još nije kraj i svi smo mislima uz njega, ali i svu decu Srbije koja su teško bolesna i kojoj takođe treba pomoć.

Njegov otac danas se putem Facebook stranice zahvalio svima na pomoći, celoj Srbiji, ističući da se “sve odigralo u poslednji čas”.

Fondacija Borba za život će u ponedeljak objaviti izvode (o uplatama) tako da se naša misija tu završava, a mi smo otišli u novu borbu koja će biti i teža od prethodne“, napisao je Dušanov otac, uz izvinjenje što ne može svakom pojedinačno da odgovori na poruke i da se zahvali.

Cela akcija prikupljanju pomoći za ovog četvogorodišnjeg dečaka koji ima kancer počela je zahvaljujući ljudima okupljenima oko pokreta Grobarski trash romantizam, uključio se potom i FK Partizan, a zatim i mnogi ljudi, nebitno kojeg su navijačkog opredeljenja. Bilo je raznih načina – od slanja SMS poruka, novčanih uplata, a jedan novosadski taksista je besplatno vozio mušterije, tražeći od njih jedino da pošalju SMS na broj za pomoć malom Dušanu. Jedan čovek je iz inostranstva uplatio 70.000 evra.

Sve ovo je pokazalo da je solidarnost građana Srbije na vrlo visokom nivou i da mnogi ljudi saosećaju sa onima u nevolji, pogotovo sa decom.

Ipak, neophodno je sistemsko rešenje ovog problema, odnosno sistemsko lečenje teško obolele dece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *