DULE U ZAŠTITI ZAGORCA! Vujošević JASNO PORUČIO navijačima KK Partizan šta misli o vređanju igrača

Kašičica razgovora sa legendarnim trenerom Partizana uvek je zanimljiva. Duško Vujošević, nekadašnji strateg crno-belih, a sada na klupi Kluža govorio je o “parnom valjku”, njihovom odličnom nastupu u Evrokupu, boravku u Rumuniji, ali je stao u odbranu krilnog igrača Radeta Zagorca.

– Iznenađen sam reakcijama po navijačkim sajtovima, zaprepašćenjem zbog promašenog šuta Zagorca, koji je odigrao dobru utakmicu. Preuzeo je odgovornost za poslednji šut, a on nije čovek koji to uzima na sebe da bi se proslavio, već da bi ekipa dobila. Iako taj šut nije bio uspešan, to mora da se shvati, jer košarka nije igra koja se igra poslednjih 30 sekundi, već i 39 minuta i 30 sekundi pre toga. Sve vreme se igra, sve vreme se odlučuje. Publika mora da stane iz toga. Tako sam ja u svoje vreme vaspitavao igrače. Ima igrača koji su tako postali veliki, poput Đorđevića, koji kada sam ja došao da ga treniram nije tehnički imao šut, što on zna bolje od svih drugih. Da ne pričam o Daniloviću, ili Bogdanoviću i njegovom šutu protiv CSKA u Beogradu. Uvek sam posle takvih promašaja govorio igračima kako će im to vratiti, kao što verujem da će ovaj momak i ceo klub da vrate za sve Turcima za sedam dana. Čudi me relacija ljudi, koji su uvek prepoznavali i podržavali mlade igrače posvećene klubu, podržavali ih da ostanu i preuzimaju odluke, kako bi bili sve uspešniji u narednom periodu. Cela publika treba da stoji iza igrača kada u najboljoj nameri, dajući svoj maksimum, uradi nešto neuspešno i loše. Jako me čudi, jer navijači Partizana nisu bili takvi, ni kada sam bio na tribini kada se gubilo od Hajduka 6-1, a pogotovo u vreme kada sam vodio Partizan kroz Evroligu – zaključio je Duško Vujošević.

Izvor Blic sport

Pogledajte još:

Jedan komentar

Ostavite komentar
  1. Dule je uvek bio više od trenera a bio je vrhunski trener. Prijatelj, učitelj, pedagog, otac, brat… pre svega. Tačno i nepogrešivo je znao kad treba rukama daviti a kad treba zaštititi mladog igrača. Teško da će se ikad više ponoviti takva ličnost u KK Partizan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *