Drugi pišu: Partizan stavlja Zdjelara na transfer listu!?

Kako Telegraf sport danas piše, Partizan je na transfer listu stavio Sašu Zdjelara.

Angažovanje Evrtona Luiza iz italijanskog SPAL-a, na kom Partizan već radi, a o čemu je Telegraf pisao, izazvaće neka druga pomeranja u postojećem igračkom kadru crno-belih, što se dalo i pretpostaviti.

Ipak, malo iznenađenje (ili, pak – ne) svakako predstavlja činjenica da klub iz Humske namerava da u predstojećem zimskom prelaznom roku proda i – Sašu Zdjelara, koji, iako mahom igra standardno, nije u planovima za budućnost, pa se nalazi na listi za transfere u zimskoj “pijaci”, saznaje Telegraf.

Rekosmo “iznenađenje” zbog činjenice da je Zdjelar u Partizan stigao u januaru ove godine i to isprva kao pozajmljen fudbaler Olimpijakosa. A, zatim su crno-beli u julu otkupili njegov ugovor od Grka i obavezali ga saradnjom do 30. juna 2021. godine.

Počelo je bajkovito, ali kako su kola ubrzo krenula nizbrdo (promena trenera, ispadanje iz Lige Evrope, slabi rezultati u Superligi…), u Humskoj su shvatili da je vreme za korenite promene.

Partizan, posle svega što se izdešavalo u prethodnih nekoliko meseci, kako sa izborom fudbalera, tako i sa refleksijom njihovog učinka na terenu, namerava da u potpunosti promeni koncept u budućnosti.

Tome u prilog rekonstrukcija u svim linijama, od defanzivne linije (traže se oba beka i štoper), preko manevra, gde vrata odlazaka i dolazaka širom otvorena (pomenusmo već Evertona, a razmatraju se još neki fudbaleri), do napada, u kome nedostaje efikasan golgeter.