DANI ODBOJKE U MODRIČI: Deca oduševljena treninzima sa “Partizanovcima”

Odbojkaški klubovi Partizan iz Beograda i Modriča u novembru prošle godine potpisali su Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji. Na osnovu tog sporazuma održani su petodnevni „Dani odbojke“ gde je Duško Nikolić, trener Partizana i predsednik Udruženja odbojkaških trenera Srbijem radio sa polaznicma modričke Akademije odbojke.

Trener Partizana Duško Nikolić naglasio je da je cilj saradnje dva kluba da mladi Modričani zavole odbojkaški sport jer je Modriča oduvek bila grad odbojke.

– Petodnevni rad je doneo radost meni, ali i deci u Modriči ali i trenerima sa kojim sam sarađivao. Na pravi način smo deci predstavili šta je odbojka, zašto je mladi vole, ali i da pokažemo prve tehničke i taktičke elemente odbojke kao sporta. Video sam ovde mnogo dece koja su talentovana ali iza talenta mora da stoji naporan rad.Odbojkaški klub Modriča je dobro organizovan a to potvrđuje i veliku odbojkaška tradicija još iz doba velike Jugoslavije.- oduševljen je bio Nikolić nakon rada sa modričkom decom.

Đorđe Milošević, legenda modričke odbojke čitav život je u odbojci bilo kao igrač ili trener bio je oduševljen radom Nikolića sa decom.

– Ovo je fenomenalno. Od Nikolića se ima šta naučiti. Iako pratim savremena kretanja u odbojci, sve je drugačije dok se to praktično ne pokaže deci. Naša deca su bila oduševljena treninzima koji su trajali i po četiri časa sa različitim grupama – naglasio je Milošević

„Danima odbojke“ u kojima je prve odbojkaške korake izvelo 80-tak dečaka i devojčica starosti od 7 do 12 godina, prisustovali su predsednik Partizana Željko Tanasković, Mario Đuran, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS, i Milutin Popović, predsednik OSRS koji su konstatovali da je saradnja Partizana i Modriče u odbojci institucionalne povezivanje sporta Srbije i Srpske.

U OSRS planiraju da se u narednom periodu na isti način poveže desetak odbojkaških klubova iz Republike Srpske sa klubovima iz Srbije a sve sa ciljem da odbojkaški talenti iz Srpske karijeru i slavu stiču u dresu Srbije kao što to trenutno rade Modričanin Aco Okolić, Brčanka Brankica Mihajlović i Bilećanka Tijana Bošković.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti