Čuvaj se, Partizane, AZ-ove dece: Zajedno 38 godina, 23 gola i 20 asistencija! (VIDEO)

Dobro to već znaju u Humskoj, imali su već prilike da ih upoznaju u Beogradu, ali to je bio samo početak. A kraj se ne vidi. Jer kako igraju deca AZ Alkmara Miron Boadu i Kalvin Stengs nebo je granica za njih dvojicu. U 13. kolu Eredivizije i jedan i drugi su opet gađali u metu i vodili AZ do rutinskih 3:0 protiv nedoraslog Emena, koji inače važi za klasičnu domaćinsku ekipu koja na strani nije osvojila ni bod.

To ipak ne umanjuje učinak Boadua Stengsa, jer maltene da ne prođe kolo, a da neko od njih dvojice –najčešće obojica – ne postignu gol ili saigraču ne nameste jedan. Boadu (18) i Stengs (20) zajedno imaju 20 godina, a kraj svojih imena već 23 gola i 20 asistencija samo u ovoj sezoni! Upravo su njih dvojica razlog zbog kojeg je baš AZ prvi pratilac Ajaksa i jedini koji bi bar u teoriji mogli da mu ugroze lidersku poziciju mada to sad i ne izgleda tako izvesno.

Ali nastave li ovako AZ bi naredne sezone umesto u Ligi Evrope mogao da zaigra u Ligi šampiona, a uvereni smo da bi već pomenuti tandem i tamo imao šta da prikaže. I ne samo oni. Danas je odličan bio i Jonas Svenson, koji je iznudio penal za vođstvo od 1:0 – realizovao ga je Teun Kopmejners –  a zatim asistirao Boaduu za njegov osmi ligaški gol u sezoni. Potom se u listu strelaca upisao i Stengs i Emen je sve je bilo gotovo u Den Hagu.

Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *