CRNO-BELI RUTINSKI

Bio je Andrea Trinkijeri besan posle Tamiša, sa punim razlogom, a večeras protiv Dinamika se očekivalo da Partizan pokaže rekaciju. I to se i dogodilo. Crno-beli su slavili sa 96:58, a odmah treba reći da u 12 nije bilo Stefana Jankovića i Markusa Pejdža koji su igrali prošli meč. Videćemo da li je u pitanju neka kaznena mera – što je Trinkijeri kroz redove i najavio posle Tamiša – ili je po sredi nešto drugo. Pored njih zbog povrede nije igrao Džok Lendejl.

Kakogod, večeras su crno-beli imali mnogo više energije, više su trčali, imali su više želje, a možda je suština u tome da su – ozbiljno shvatili utakmicu. I od samog početka su postavili svoj ritam koji Dinamik jednostavno nije mogao da izdrži.

Partizan je tako ostao stopostotan, a važnije od same pobede Trinkijeriju će svakako biti važno što je njegov tim ličio ponovo upravo na – tim. Renfro je povratkom svakako dodatno povezao redove, nije ni Dinamik pravi reper, ali posle one igre iz prošlog meča ovo je bio melem za oči navijača Partizana.

Mogu pristalice crno-belih da budu zadovoljne kako su odigrale mlade nade Marko Pecarski (10p, 7sk) i Uroš Trifunović (14p, 2/3 za tri, za 13 minuta).  Najefikasniji na utakmici je bio Nikola Janković sa 16 poena, a efikasni su bili i Vanja Marinković (10p), Renfro (10p, 6as, 4uk), Đorđe Gagić (12p), i Vasilije Pušica (9p, 3as za 13 minuta).

U prvom poluvremenu videla se reakcija. Krenuli su crno-beli snažno, potpuno drugačije nego što je igrao protiv Tamiša, a to je rezultiralo sa čak 28 datih poena crno-belih u prvih 10 minuta i Trinkijerijev sastav je tu napravio zalihu od 12 poena. Bilo mu je posle toga mnogo lakše da igra.

Generalno je u prvom poluvremenu VanjaMarinković povukao i sa 10 poena vodio crno-bele, a podršku su mu pružali Gagić (ponovo igrao u onim čuvenim patikama) i Nikola Janković. Za razliku od Tamiša kada su primili bezmalo 50 poena za poluvreme, ovoga puta je Partizan igrao mnogo bolje u odbrani i već posle 20 minuta igre na semaforu je stajalo 50:29.

Imao je Partizan i na ovom meču loše momente, prvih pet minuta treće deonice nije baš domaći tim odigrao blistavo, Dinamik je preko Glišića Šalića napravio manju razliku, ali su crno-beli brzo odgovorili preko Jaramaza (imao fantastično zakucavanje) i Pušice.

Na kraju treće četvrtine Partizan je imao prednost od 70:41 tako da je već tada sve bilo jasno. Partizan je malo osvetlao obraz i vezao i treću pobedu u ovoj sezoni Superlige.

Tamiš se nije ponovio Partizanu.

SUPERLIGA: Partizan – Dinamik 96:58 (28:16, 22:13, 20:12, 26:17)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Belošević, Arsenijević, Sedlar

PARTIZAN: Veličković 2, Marinković 10, Zagoac, N. Janković 16, Renfro 10, Jaramaz 9, Gagić 12, Pecarski 10, Trifunović 14, Pušica 9, Nikolić 4

DINAMIK: Đerić 5, Ostojić 3, Rakićević 2, Šalić 10, Stepanović 6, Vasiljević 2, Beslać 10, Grbović, Glišić 9, Kutlešić 5, Veličković, Slijepčević 6

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *