BOGdana ni bol ne može da zaustavi

Bogdana ni bol ne može da zaustavi

Kada je Bogdan Bogdanović zablistao protiv Finiksa 19. novembra to je imalo cenu. Srpski košarkaš osetio je zatezanje zadnje lože butnog mišića. A takve povrede nisu igra. Ako se ne vodi računa, mogu da postanu još gore ili čak i hronične.

Zato je Sakramento vodio račna o tome. Propustio je meč protiv Bruklina zbog ovoga, a sada je i dalje na ograničenoj minutaži.

Trener Luk Volton ga ne drži u igri duže od šest minuta “u cugu”, a to je i sam potvrdio posle utakmice sa Denverom. Upravo na toj utakmici je Volton malo prekršio pravila i pustio ga da igra poslednjih osam minuta, ali tu je bilo dosta prekida, tajm-auta.

U četiri utakmice otkako je doživeo povredu, Bogdanović postiže 15,3 poena, ima pet asistencija i 1,3 ukradenu loptu, iako se muči sa šutom – 34,3% iz igre i 25% za tri.

Nije to neka povreda sa kojom ne može da se igra, ali bol postoji.
Samo pokušavam da pomognem momcima. Loža ne može biti gore nego što je sada, mučim se sa tim. Boli sve vreme. Kada se savijem osećam bol. Ali to je nešto sa čime moram da se izborim, da igram sa konstantnim bolom. Nema izgovora“, rekao je Bogdanović.

Dodao je da želi da igra tako sve dok se povreda ne zaleči sama od sebe.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport